II. Szüreti Mulatság ajánló: Ünnepélyes megnyitó

II. Szüreti Mulatság ajánló: Ünnepélyes megnyitó

Második alkalommal tartunk szüreti mulatságot, reményeink szerint a pandémiás helyzet nemsokára véget ér és jövőre újra folytathatjuk a Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok hagyományát. A költségvetés szűkösebb, de a szervezők, a kiállítók és a fellépők lelkesedése töretlen.

A nagy- és a kisszínpadon egymást érik a fellépések, kinyit a Borutca és a gazdaköri gasztroudvar is. Újra lesz főzőverseny értékes nyereményekkel. Információnk szerint 15 csapat nevezett be a megmérettetésre.

Ebben az évben a megyei közgyűlés is csatlakozott programjaival a kiskőrösi rendezvényhez és nálunk tartják meg a Bács-Kiskun Megye Napja elnevezésű, tartalmas és színes programokban bővelkedő rendezvényüket.

Szombaton 15 órakor lesz a II. Szüreti Mulatság ünnepélyes megnyitója a nagyszínpadon, ahol köszöntőt mond:

Font Sándor országgyűlési képviselő

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke

Domonyi László, Kiskőrös Város polgármestere


A megnyitón elhangzó beszédek után következik az elismerések, oklevelek, díjak átadása.

Nemrégiben zajlott a megye borainak és a megyei pálinkája kiválasztásának versenye, a legjobbak itt Kiskőrösön vehetik át a „Bács-Kiskun Megye Bora” és „Bács-Kiskun Megye Pálinkája” oklevelét.

Kiskőrös városvezetése minden évben elismeri egy szőlész-borász kimagasló tevékenységét. A „Kiskőrös Város Szőlészetéért és Borászatáért Díj” átadása is ekkor történik majd.

Legyen Ön is részese az ünnepi perceknek!

A szervezők szeretettel várnak mindenkit a II. Szüreti Mulatság megnyitójára!

(fotók:archív)

Hasonló cikkek

Idén is várják a 30+-os járművek szerelmeseit
A Szarvas Fogadó előtti főtéren és útszakaszon immáron 10. alkalommal szervezi meg Kecskeméti Károly segítői csapatával a veterán járművek kiállítását, vagyis a Veterán Jármű Randit. Illetve, ahogy Karesz fogalmaz: csak a 9 és feledik, mert ha jövő ilyenkor nem lesz pandémiás helyzet, az egy évtizedes évfordulót nagyobb „durranással” szeretnék megszervezni. Idén most a II. Szüreti Mulatság alkalmával a kiállításban gyönyörködhetünk, elmaradnak a társprogramok, de mindezt jövőre bepótolják.
Tánc és zene minden mennyiségben vasárnap
Népszerű, sokak által látogatott programja őszi nagyrendezvényünknek ez a két, igazán színes, pörgős, táncos, vidám esemény. Nem csak a szülők és a hozzátartozók kíváncsiak a bemutatókra, így mindig megtelik a főtér. Szeptember 5-én vasárnap 11 órakor először a Gmoser György művészeti vezető által koordinált mazsorett csoportok mutatják be legújabb parádés műsorukat a főtéren.
II. Szüreti Mulatság ajánló: Borlovagavatás
Fogadalmamat, ha meg nem tartom, veszítsem el a pince kulcsát és vesszek bele a vízivók locsogó táborába! Mindig népszerű, színes programeleme őszi nagyrendezvényünknek az 1994-ben alakult Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend borlovagavatási ceremóniája. A borlovagrend legfontosabb nyilvánosság előtt zajló eseménye az új tagok befogadása.