II. Szüreti Mulatság ajánló: Mazsorett parádé és folklórműsor

II. Szüreti Mulatság ajánló: Mazsorett parádé és folklórműsor

Népszerű, sokak által látogatott programja őszi nagyrendezvényünknek ez a két, igazán színes, pörgős, táncos, vidám esemény. Nem csak a szülők és a hozzátartozók kíváncsiak a bemutatókra, így mindig megtelik a főtér.

Szeptember 5-én vasárnap 11 órakor először a Gmoser György művészeti vezető által koordinált mazsorett csoportok mutatják be legújabb parádés műsorukat a főtéren.

Nemrégiben Kiskőrös Város Fúvószenekarával együtt adtak ízelítőt tudásukból, most ismét megcsodálhatjuk őket.

A mazsorett bot gyakorlottan pörög a kezükben, de láthatunk zászlós, illetve pompon és zászlós táncprodukciókat is.

14 órakor veszi kezdetét a Folklórgála a nagyszínpadon. Bemutatkozik a Kiskőrösi Szlovák Nemzetiségi Népdalkör és Citerazenekar,

a Szivárvány Szlovák Táncegyüttes, a Rozmaring asszonykórus, a Vízkereszt citerazenekar, a Szó-La-M Alapfokú Művészeti Iskola, a Hétszínvirág Alapítvány gyermekcsoportjai és a Kiskőrösi Néptáncegyüttes felnőtt csoportjai, valamint a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája német tagozatos diákjai.

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk!

Hasonló cikkek

Idén is várják a 30+-os járművek szerelmeseit
A Szarvas Fogadó előtti főtéren és útszakaszon immáron 10. alkalommal szervezi meg Kecskeméti Károly segítői csapatával a veterán járművek kiállítását, vagyis a Veterán Jármű Randit. Illetve, ahogy Karesz fogalmaz: csak a 9 és feledik, mert ha jövő ilyenkor nem lesz pandémiás helyzet, az egy évtizedes évfordulót nagyobb „durranással” szeretnék megszervezni. Idén most a II. Szüreti Mulatság alkalmával a kiállításban gyönyörködhetünk, elmaradnak a társprogramok, de mindezt jövőre bepótolják.
II. Szüreti Mulatság ajánló: Borlovagavatás
Fogadalmamat, ha meg nem tartom, veszítsem el a pince kulcsát és vesszek bele a vízivók locsogó táborába! Mindig népszerű, színes programeleme őszi nagyrendezvényünknek az 1994-ben alakult Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend borlovagavatási ceremóniája. A borlovagrend legfontosabb nyilvánosság előtt zajló eseménye az új tagok befogadása.
Gasztronómiai programokból sem lesz hiány
Szombaton reggel fél 8-kor ünnepélyes tűzgyűjtással veszi kezdetét a Pozsonyi utcában a Kunság-Média Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló idei „Kiskőrös ízei” elnevezésű főzőverseny, amelyre 15 csapat jelentkezett. Baráti társaságok, munkahelyi közösségek, családok mérik össze főzőtudományukat. Az elkészült ételeket pedig „segítenek elfogyasztani” a főzőmestereknek.