II. Szüreti Mulatság ajánló: Főzőverseny, Sztrapacska udvar, gasztroszínház

II. Szüreti Mulatság ajánló: Főzőverseny, Sztrapacska udvar, gasztroszínház

Szombaton reggel fél 8-kor ünnepélyes tűzgyűjtással veszi kezdetét a Pozsonyi utcában a Kunság-Média Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló idei „Kiskőrös ízei” elnevezésű főzőverseny, amelyre 15 csapat jelentkezett. Baráti társaságok, munkahelyi közösségek, családok mérik össze főzőtudományukat. Az elkészült ételeket pedig „segítenek elfogyasztani” a főzőmestereknek.

Az eredményhirdetés 13 órakor lesz a Pozsonyi utcában.

Nincs szüreti mulatság Sztrapacska Udvar nélkül. A Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat ebben az évben is megszervezi kóstolással egybekötött egésznapos programját a Pozsonyi utcában.

A sztrapacska (szlovákul strapačky) szlovák eredetű tésztaétel. A tésztája (haluąky) leginkább a nokedlihez hasonlít, különbség azonban, hogy burgonyát is tartalmaz. A strapatý  szó jelentése kócos, borzas, mivel a reszelt nyers krumpli borzassá teszi a galuskát. A mai szlovák nyelvhasználatban már csak a káposztás sztrapacskát nevezik “borzaskának”: (kápustové) strapačky.

A Kiskőrösi Gazdakör Egyesület a Szlovák Tájházban szervez 18 órai kezdettel borkóstolással és finom falatok fogyasztásával egybekötött gasztroszínházat.

És természetesen a kitelepült vendéglátósok is kitesznek magukért.

Szóval éhezni nem fogunk, az biztos! Jöjjön el Ön is, kóstolja meg a finomságokat!

Hasonló cikkek

Idén is várják a 30+-os járművek szerelmeseit
A Szarvas Fogadó előtti főtéren és útszakaszon immáron 10. alkalommal szervezi meg Kecskeméti Károly segítői csapatával a veterán járművek kiállítását, vagyis a Veterán Jármű Randit. Illetve, ahogy Karesz fogalmaz: csak a 9 és feledik, mert ha jövő ilyenkor nem lesz pandémiás helyzet, az egy évtizedes évfordulót nagyobb „durranással” szeretnék megszervezni. Idén most a II. Szüreti Mulatság alkalmával a kiállításban gyönyörködhetünk, elmaradnak a társprogramok, de mindezt jövőre bepótolják.
Tánc és zene minden mennyiségben vasárnap
Népszerű, sokak által látogatott programja őszi nagyrendezvényünknek ez a két, igazán színes, pörgős, táncos, vidám esemény. Nem csak a szülők és a hozzátartozók kíváncsiak a bemutatókra, így mindig megtelik a főtér. Szeptember 5-én vasárnap 11 órakor először a Gmoser György művészeti vezető által koordinált mazsorett csoportok mutatják be legújabb parádés műsorukat a főtéren.
II. Szüreti Mulatság ajánló: Borlovagavatás
Fogadalmamat, ha meg nem tartom, veszítsem el a pince kulcsát és vesszek bele a vízivók locsogó táborába! Mindig népszerű, színes programeleme őszi nagyrendezvényünknek az 1994-ben alakult Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend borlovagavatási ceremóniája. A borlovagrend legfontosabb nyilvánosság előtt zajló eseménye az új tagok befogadása.