Hírek: Galéria

„Akik a napot hozzák” címmel szerveztek roma kulturális rendezvénysorozatot április 8-án, pénteken a kiskőrösi művelődési központban. A város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának támogatásával megvalósult program elsősorban a gyerekeket szólította meg: őket a délelőtt folyamán és délután is vetített mesékkel várták, s délután a mesék egyik alkotójával, Horváth Máriával is lehetőségük nyílt beszélgetésre.
Kiskőrösön koszorúzással vette kezdetét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepi megemlékezések sora: a Batthyány-emléktáblánál helyezte el a tisztelet és az emlékezés koszorúit Domonyi László polgármester és Pohankovics András alpolgármester. Ezt követően rangos önkormányzati elismerések átadására került sor a Városháza dísztermében.
95. születésnapján köszöntötte Ruzsáli Pálné Süveg Magdolnát Domonyi László polgármester. A Baptista Szeretetotthonban élő Magdi néni Szegeden született 1920. december 16-án.
Félszáz lelkes kiskőrösi ragadott ásót november 21-én, hogy az Erdőtelki út mentén fát ültessen. A Filus Tibor által 2011 őszén kezdeményezett megmozdulás mára mozgalommá nőtte ki magát, melynek nyomán eddig mintegy nyolcszáz fával gazdagodott a település.
Kiskőrös szépkorú polgárait köszöntötték a hagyományokhoz hűen október közepén a művelődési központban, melynek nézőtere szinte teljesen megtelt. Domonyi László ünnepi beszédét követően köszöntötte a város három legidősebb polgárát: a 102 éves Faragó Imréné Eszti nénit, a 101 éves Ba Pali bácsit és a 100 esztendős Krasnyánszki Vendelné Jolika nénit, aki személyesen fogadta a köszöntést.