Hírek: Galéria

A megyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapata idén már két bajnoki mérkőzést is lejátszott. A lányok mindkét találkozót hazai környezetben rendezték volna meg, de a helyi sportcsarnok a járványhelyzet miatt nem látogatható, így idegenben játszottak pályaválasztóként.
A Kőrösszolg Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Schäffer Tamás mesélt hírportálunknak a tavalyi, 2020-as évükről. Milyen következményei voltak a vírus terjedését megelőző intézkedéseknek a cég életében, hogyan tervezték újra az évet, és milyen előrelátásokkal léptek 2021-be.  
„Akik a napot hozzák” címmel szerveztek roma kulturális rendezvénysorozatot április 8-án, pénteken a kiskőrösi művelődési központban. A város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának támogatásával megvalósult program elsősorban a gyerekeket szólította meg: őket a délelőtt folyamán és délután is vetített mesékkel várták, s délután a mesék egyik alkotójával, Horváth Máriával is lehetőségük nyílt beszélgetésre.
Kiskőrösön koszorúzással vette kezdetét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepi megemlékezések sora: a Batthyány-emléktáblánál helyezte el a tisztelet és az emlékezés koszorúit Domonyi László polgármester és Pohankovics András alpolgármester. Ezt követően rangos önkormányzati elismerések átadására került sor a Városháza dísztermében.
95. születésnapján köszöntötte Ruzsáli Pálné Süveg Magdolnát Domonyi László polgármester. A Baptista Szeretetotthonban élő Magdi néni Szegeden született 1920. december 16-án.