Győzelmet arattak a kiskőrösi női kézisek Nemesnádudvaron

Győzelmet arattak a kiskőrösi női kézisek Nemesnádudvaron

A megyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapata idén már két bajnoki mérkőzést is lejátszott. A lányok mindkét találkozót hazai környezetben rendezték volna meg, de a helyi sportcsarnok a járványhelyzet miatt nem látogatható, így idegenben játszottak pályaválasztóként.

Az első idei mérkőzésükön Nemesnádudvaron szerepeltek, ahol a bajnoki címre is esélyes gárdától szoros csatában kaptak ki 38-35-re.
A kiskőrösi gólszerzők: Borbényi 1, Varga A. 2, Kun-Szabó 4, Torgyik 14, Kovrig-Szabó 2, Markó-Czérna 1, Mokos 3, Zsubori 2, Schiszler 6.

A csapat a 9. fordulóban február 7-én, vasárnap a Kiskunhalasi UKSC gárdáját fogadta „hazai” környezetben. A mérkőzést Izsákon rendezték meg zártkapus körülmények között, amelyen a kiskőrösiek 24-21 (12-13) arányú győzelmet arattak: Hell – Torgyik 7, Schiszler 3, Kun-Szabó 4, Varga A. 3, Zsubori, László 2. Csere: Rostás (k), Kornóczi 1, Borbényi, Kovrig-Szabó 3, Kolonusz 1, Zsubori.

A mérkőzést a kiskunhalasiak kezdték jobban, akik a kiskőrösiek védekezésben elkövetett hibáit kihasználva 3-0-s előnyre tettek szert. Ezt követően fokozatosan javult fel a kiskőrösiek játéka és sikerült kiegyenlíteniük (4-4). Az első félidő további részében felváltva estek a gólok és a szünetre, a vendégek vonulhattak 1 gólos előnnyel pihenőre (12-13).

A második félidő felétől kezdődően, a kiváló védekezésnek és a gyors támadásoknak köszönhetően, megfordította az eredményt a kiskőrösi csapat, és a végjátékot már 4 gólos előnnyel várhatták (21-17).
Az utolsó percekben már nem forgott veszélyben a kiskőrösiek győzelme, akik ezzel a fontos győzelemmel a 4. helyen állnak 11 ponttal.

Markó-Czérna Bianka, a Kiskőrösi NKSZSE edzője adott interjút hírportálunknak a meccs végén.

Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mert a kiskőrösi sportcsarnokot nem használhatjuk edzésre és mérkőzések lejátszására, megrendezésére sem. A járványhelyzet miatt, most jelenleg, heti két alkalommal Hajóson bérlünk sportcsarnokot az edzésekre, a hazai mérkőzéseink alkalmával pedig Izsákon fizetünk a sportcsarnokért bérleti díjat, vagy feladva a pályaválasztói jogunkat, az aktuális ellenfelünk otthonában lépünk pályára. A klub működése és a versenyeztetés most nagyon sok áldozatot követel mindenkitől, hiszen meg kell szerveznünk az utazásokat és a „hazai” mérkőzéseinkhez nekünk kell biztosítani a technikai személyzetet is. Jelen helyzetben az életben maradásért küzdünk, hogy ki tudjunk állni a mérkőzésekre és ne legyenek sérüléseik a lányoknak. A csapat tagjai a nehézségek ellenére szép számban látogatják az edzéseket, de a mérkőzéseken nyújtott teljesítményükön azért látszik, hogy a felkészülésünk során vannak gondjaink.

A kiskunhalas elleni találkozón nagyon hiányzott a csapatunkból Mokos Anita, akinek a játékára nem számíthattunk. Kicsit félve léptünk pályára, és az első félidőben nem állt össze megfelelően a védekezésünk. Támadásban pedig több technikai hibát is elkövettünk. A második félidőben már jobban működtek a dolgok, ellenfelünk a végére elfáradt és megnyugtató előnnyel tudtuk megnyerni a mérkőzést.

A továbbiakról annyit tudok mondani, hogy februárban még biztosan Hajóson lesznek az edzéseink, és zártkapus mérkőzéseket játszunk. Minden későbbi programunk pedig a járványhelyzet alakulásától függ.

Hasonló cikkek

Kiskunsági Víziközmű – Szolgáltató Kft.
A Kiskunsági Víziközmű – Szolgáltató Kft. értesíti Tisztelt Felhasználóit, hogy
Kiskőrösi Hírek
Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2024. júliusi száma.
Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából