II. Szüreti Mulatság ajánló: Széchenyi Kupa Labdarúgó Torna Kupanap

II. Szüreti Mulatság ajánló: Széchenyi Kupa Labdarúgó Torna Kupanap

Pethő Attila képviselő, a városvezetés részéről szervező, kapcsolattartó: Kiskőrös lesz a házigazdája a Széchenyi Kupa országos amatőr kispályás labdarúgó torna, 12 városon átívelő versenysorozat következő kupanapjának szeptember 4-én, szombaton.

Sorsolás után a kupanapra benevezett 12 csapat két csoportban mérkőzik meg három (2 műfüves, valamint 1 füves) pályán egymással. Csoportonként 2 csapat jut tovább a rájátszásba, ahol a torna a megadott séma alapján egyenes kieséses rendszerben fejeződik be. Állomásonként a győztes csapat bejut a budapesti nagydöntőbe, melyet Budapesten, a Városligeti Miniarénában tartanak majd meg. A játékidő meccsenként 2 x 10 perc. Öt helyi és hét vidéki csapat mérkőzik a kiskőrösi pályákon.  


9:00 - a csapatok érkezése
9:45 - megnyitó
10:00 - kezdő sípszó
14:00 - az eredményhirdetés várható időpontja


A rendezvény házigazdája a Széchenyi család részéről – Széchenyi Tímea grófnő, a verseny fővédnöke. (fotó:Csudai Sándor – Origo)

valamint Nagy Antal, az 1986-os mexikói labdarúgó-világbajnokság csapatkapitánya, többszörös válogatott játékos. (fotó:nemzetisport.hu)

A szervezők mindenkit szeretettel várnak és invitálnak a kupanapra, hogy Széchenyi István születésének 230. évfordulójának alkalmából, a nemzeti sportért és közéletért is sokat tevő Legnagyobb Magyart együtt ünnepelhessük!

„Az eltökéllett akarat, s kivált az állhatatosság, ezen legritkább erény, mindent lehetővé tesz, minden célt elér, minden akadályokon diadalmaskodik.” (Széchenyi István)

Óriási köszönet a Széchenyi családnak és a Széchenyi alapítvány támogatásának a kupa létrejöttéhez adott segítségükért!

A labdarúgó torna mellett egészségszűrő állomás is várja a város lakosait 8 és 12 óra között az alábbi szolgáltatásokkal:

  • érállapot vizsgálat
  • csontsűrüség vizsgálat
  • vércukor- és koleszterin mérés
  • testösszetétel analízis
  • melanoma vizsgálat

A Széchenyi Kupa főszervezője: Agrárminisztérium (Kaminokupa Sport Kft.), valamint a kiskőrösi kupanap lebonyolítói: a Kiskőrös LC és Kiskőrös Város Önkormányzata.

(többi fotó:szechenyikupa.hu)

Hasonló cikkek

Idén is várják a 30+-os járművek szerelmeseit
A Szarvas Fogadó előtti főtéren és útszakaszon immáron 10. alkalommal szervezi meg Kecskeméti Károly segítői csapatával a veterán járművek kiállítását, vagyis a Veterán Jármű Randit. Illetve, ahogy Karesz fogalmaz: csak a 9 és feledik, mert ha jövő ilyenkor nem lesz pandémiás helyzet, az egy évtizedes évfordulót nagyobb „durranással” szeretnék megszervezni. Idén most a II. Szüreti Mulatság alkalmával a kiállításban gyönyörködhetünk, elmaradnak a társprogramok, de mindezt jövőre bepótolják.
Tánc és zene minden mennyiségben vasárnap
Népszerű, sokak által látogatott programja őszi nagyrendezvényünknek ez a két, igazán színes, pörgős, táncos, vidám esemény. Nem csak a szülők és a hozzátartozók kíváncsiak a bemutatókra, így mindig megtelik a főtér. Szeptember 5-én vasárnap 11 órakor először a Gmoser György művészeti vezető által koordinált mazsorett csoportok mutatják be legújabb parádés műsorukat a főtéren.
II. Szüreti Mulatság ajánló: Borlovagavatás
Fogadalmamat, ha meg nem tartom, veszítsem el a pince kulcsát és vesszek bele a vízivók locsogó táborába! Mindig népszerű, színes programeleme őszi nagyrendezvényünknek az 1994-ben alakult Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend borlovagavatási ceremóniája. A borlovagrend legfontosabb nyilvánosság előtt zajló eseménye az új tagok befogadása.