II. Szüreti Mulatság ajánló: Könnyűzenei programok

II. Szüreti Mulatság ajánló: Könnyűzenei programok

Kiskőrösön nincs rendezvény esti főtéri koncert, zenei program nélkül. Csak győzzünk válogatni! Mert van miből! Színvonalas előadók lépnek fel majd városunkban a könnyű- és a folk rock zenei világából.

Kollányi Zsuzsi, Nincs Ott semmi, Lali és Nani, az Időgép, Paddy and the Rats…és még sokan mások.

Markó NANI

Kothencz LALI


Pénteken

22 órakor kezdődik az Utcabál, ahol Kothencz Lajos és Markó Nani zenél a Borutcában. Őket nem kell bemutatni, tősgyökeres kiskőrösi lakosok, zenészek, akiket már sokszor láthattunk-hallhattunk rendezvényeinken. Sikerük, ismertségük és elismertségük vitathatatlan. Fellépéseikre mindig megtelik a főtér rajongókkal. Külön-külön és együtt is zenéltek/zenélnek, énekelnek. Nélkülük nincs fesztivál, kiváló hangulatot tudnak teremteni.


Szombaton

Igazán bővelkedik zenei programokban ez a nap is. 18 órakor kezdődik Kollányi Zsuzsi koncertje a nagyszínpadon.(fotó:metropol.hu)

Mint mondja: Mit jelent számomra a zene? Örömöt. Szeretetet. Boldogságot!

Kollányi Zsuzsi énekes és dalszerző is egyben. Művészneve: Colony.
7 éves korától járt zeneiskolába, ahol többek között dobolni és klarinétozni is megtanult. 16 esztendősen a könnyű műfajjal is megismerkedett. A 2008-ban alakult StereoTone partyzenekarnak hat évig volt az énekesnője. Az első komolyabb megjelenése nagyobb nyilvánosság előtt a 2011-es X-Faktor volt, ahol a legjobb 50-ig jutott. Vokalistaként dolgozott már együtt többek között a Király Lindával, Király Viktorral, Radics Gigivel, Bereczki Zoltánnal, Wolf Katival. Az igazi áttörést a Majkával közösen előadott Eléglesz című dal hozta meg számára. Azóta megjelent már több dala a Magneoton-nál, és dalszerzőként is bemutatkozott.(zeneszöveg.hu)

19 órakor a Borutca színpadán a javarészt kiskőrösi fiatalokból álló Nincs Ott Semmi formáció zenél.

„Nincs ott semmi. Semmi mögöttes tartalom. Kellett egy név, amikor 2018 szeptemberében úgy döntöttünk, gyakrabban összejárunk zenélni. Négyen voltunk, mindenki zenekarozott már korábban, és voltak félkész dalaink. Gitárzene néhol elektromos zongorával, indie és mainstream, alternatív és populáris, valahogy próbáljuk megtalálni a végletek közötti átmenet homályos képletét. Borús és sokszor elszállós dalszövegeink erős kontrasztot teremtenek a dallamvilággal, így tudjuk létrehozni saját valóságunkat. Játszottunk már kisebb vidéki fesztiválokon és néhány budapesti klubban, ugyanakkor az első fontosabb mérföldkő számunkra a Földet ér című kislemezünk. Terveink között szerepel, hogy az EP valamennyi dalához videoklipet készítsünk, illetve hogy a nyári időszakban minél több fesztiválon részt vegyünk fellépőként. Az év vége felé pedig szeretnénk nekilátni az első nagylemezünk felvételének." A zenekar tagjai: Takács Dániel – dob, Harangozó Péter – basszusgitár, vokál, Szekrényes Dániel Péter – gitár, szinti, vokál, Márkó Ákos – ének, gitár”(langologitarok.blog.hu)

20 órakor az Időgép zenekar lép a nagyszínpadra

Nem is választhatott volna magának találóbb nevet az Időgép zenekar, hiszen a hetvenes, nyolcvanas évek hard rock-jából eredeztethető muzsikájukat tökéletesen – néhol modern elemekkel kiegészítve, és kissé a mai kor hangzásvilágához igazítva – prezentálják a harmadik évezredben is, így szinte már-már valóban időutazást hajtanak végre egy-egy kiadványuk megjelenésekor, vagy számos fellépéseiken a stílust kedvelők nagy örömére. A jelenlegi tagság: Sándor Csaba – gitár, vokál, Balogh László – ének, Balogh Krisztián – dob, Vörös Gábor – basszusgitár, Magi Krisztián – billentyűk, és Nusser Ernő gitár. (alfahir.hu)

Az Időgép zenekar dallamos, nagy hangszeres tudást igénylő hard rock zenét játszik.

21 óra 15 perckor kezdődik az AV Acoustic: "Slágerek" - akusztikus koncert a Borutcában, majd

22 órakor Paddy and the Rats játszik hamisítatlan ír zenét a nagyszínpadon.

A Paddy and the Rats nevű ír punk rock kocsmazenét játszó magyarországimiskolci zenekart ír művészneveket használó magyar fiatalok hozták létre a 2000-es évtized végén. 2010-ben jelent meg első albumuk, a Rats on Board, ami nem csak Magyarországon, de külföldön is óriási sikert aratott, emellett a Celtic Rock kelta-rock portálon elnyerték a második és a harmadik helyezést az év zenekara és lemeze szavazásán. 2010-ben ők voltak a legtöbbet letöltött magyar zenekar az iTunes-on. (wikipédia)

23 órakor Kreatív Kráter tűzzsonglőr show –ban lehet részünk a Borutcában. (fotó:Kreatív Kráter Kör-facebook)

A szombati zenei programok sorát 23 órakor a Rádió97 Retro Party-ja zárja Zoltán Erikával, Tóth Imivel és Eckert Gyurival a Pozsonyi utcában.

Vasárnap

12 órakor kezdődik „Jó ebédhez szól a nóta” címmel Kothencz Lajos énekes, szerző a Muzsika Tv és a Zenebutik énekese fellépése a nagyszínpadon, majd folytatódik a hangulatos zenei produkciók sora 13 órakor a Muzsika Tv népszerű LAKODALMAS műsorának házigazdája és háziasszonya, DIDI és GABRIELLA mulatós műsorával a nagyszínpadon.

17 órakor a népszerű kiskunhalasi Lyra Együttes „Lennék én folyóvíz” - megzenésített versei adnak irodalmi aláfestést a jó hangulathoz a Borutcában.(fotó:Rockerek.hu)

18 órakor Cseszák Zsombor és barátai népzenei koncertje ad talpalávalót, hiszen a nagyszínpad előtt akár táncra is perdülhetünk. (fotó:hagyomanyokhaza.hu)

Az este sem marad fellépők nélkül. 19:30 órakor Szürkeverebek Jazz Band (fotó:Vira) ad koncertet a nagyszínpadon, majd

21:15 órakor Ferenci György és a RackaJam koncertje zárja a háromnapos rendezvényt. (fotó:sarvarvar.hu)

Csak győzzünk válogatni! Mert van miből! Színvonalas hazai- és vendég előadók lépnek fel városunkban.

Hasonló cikkek

Idén is várják a 30+-os járművek szerelmeseit
A Szarvas Fogadó előtti főtéren és útszakaszon immáron 10. alkalommal szervezi meg Kecskeméti Károly segítői csapatával a veterán járművek kiállítását, vagyis a Veterán Jármű Randit. Illetve, ahogy Karesz fogalmaz: csak a 9 és feledik, mert ha jövő ilyenkor nem lesz pandémiás helyzet, az egy évtizedes évfordulót nagyobb „durranással” szeretnék megszervezni. Idén most a II. Szüreti Mulatság alkalmával a kiállításban gyönyörködhetünk, elmaradnak a társprogramok, de mindezt jövőre bepótolják.
Tánc és zene minden mennyiségben vasárnap
Népszerű, sokak által látogatott programja őszi nagyrendezvényünknek ez a két, igazán színes, pörgős, táncos, vidám esemény. Nem csak a szülők és a hozzátartozók kíváncsiak a bemutatókra, így mindig megtelik a főtér. Szeptember 5-én vasárnap 11 órakor először a Gmoser György művészeti vezető által koordinált mazsorett csoportok mutatják be legújabb parádés műsorukat a főtéren.
II. Szüreti Mulatság ajánló: Borlovagavatás
Fogadalmamat, ha meg nem tartom, veszítsem el a pince kulcsát és vesszek bele a vízivók locsogó táborába! Mindig népszerű, színes programeleme őszi nagyrendezvényünknek az 1994-ben alakult Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend borlovagavatási ceremóniája. A borlovagrend legfontosabb nyilvánosság előtt zajló eseménye az új tagok befogadása.