Rendőrség - archív kapcsolódó cikkek

Betöréses lopás Amennyiben elutazik, kérje meg barátját, ismerősét, hogy rendszeresen ürítse ki a levélszekrényét és figyeljen ingatlanára! A közösségi médiában megosztott nyaralási információk elősegíthetik a lopásokat, betöréseket. Készítsen házi leltárt és fényképen rögzítse a műszaki cikkek gyári számait, műtárgyait, ékszereit! A biztonságot fokozza a modern elektronikus jelző-riasztó berendezés és kamera rendszer. Ha teheti, szereltessen fel biztonsági rácsokat! Használjon több ponton záródó és több csapos korszerű biztonsági zárakat. Ne tartson otthon a szükségesnél nagyobb összegű készpénzt! Az értékesebb tárgyakat lehetőség szerint zárja el falba rögzített széfbe.
A Rendőrség egyéb bűnmegelőzési programok mellett a több éve eredményes biztonságra nevelő általános iskolai program - DADA - oktatása során a bűnmegelőzés módszereit és eszköztárát alkalmazza a bűnözés volumenének csökkentésére, valamint annak elérésére, hogy a felnövekvő generációk ne lépjenek a bűnözés útjára és ne váljanak bűncselekmények áldozataivá.
Drogprobléma a családban vagy környezetében? A rendőrség drogprevenciós szakemberei segíthetnek! Keresse őket bizalommal az alábbi elérhetőségeken!
Tanácsok strandlopás elkerülésére
Tudta, hogy új 100 forintos érmét adott ki a MNB 2020. július 1-jén?
Április 24-e Szent György napja, Magyarországon a rendőrség ünnepe. Ezen a napon az egész országban számos aktív és nyugállományú hivatásos rendőr, rendvédelmi igazgatási alkalmazott és munkavállaló részesül elismerésben.
Április 24-e Szent György napja, Magyarországon a rendőrség ünnepe. Ezen a napon az egész országban számos aktív és nyugállományú hivatásos rendőr, rendvédelmi igazgatási alkalmazott és munkavállaló részesül elismerésben.
A koronavírus nem, de olyan csalók már megjelentek Magyarországon, akik az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nevében telefonon próbálnak pénzt kicsalni jóhiszemű emberektől.
Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ez a nap számos országban – 1993. óta Magyarországon is – az áldozatok napja. A rendőrség bűnmegelőzési szakem-berei minden év februárjában kiemelt figyelmet for-dítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekmények áldozataira.
A Biztonságos Internet Napot (Safer Internet Day – SID) az Európai Unió Safer Internet Prog-ram akcióterve keretein belül ma már a világon több mint 100 országban – köztük az Európai Unió minden tagállamában – minden év február első hetében rendezik meg.