Városi elismerések átadása Kiskőrösön - 2019

Városi elismerések átadása Kiskőrösön - 2019

Az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére rendezett városi megemlékezés március 15-én reggel 8 órakor a ’48-as emlékmű és a Batthyány emléktábla koszorúzásával kezdődött. Kiskőrösön ehhez a naphoz kötődik a városi elismerések átadása, melyet a koszorúzást követően tartottak a Városháza dísztermében. 

Kiskőrös Város Képviselő-testülete által adományozott elismeréseket Domonyi László polgármester adta át. Előtte a "Kiskőrös rózsája" horgolókör néhány tagja feltűzte a maguk készítette nemzetiszín kokárdát a kitüntetetteknek. „Kiskőrös Város Díszpolgára” címet adományoztak dr. Ambrus András részére, „Kiskőrösért” díjat vett át ifj. Kunhegyesi Ferenc. „Kiskőrös Város kultúrájáért” díjat kapott Bella Tibor, „Kiskőrös Város ifjúságának oktatásáért és neveléséért” Kelemen Ildikó és Mészáros Valéria, „Kiskőrös Város egészségügyi és szociális ellátásáért” díjat Kissné Volák Ildikó és dr. Gyarmati Ágnes, „Kiskőrös Város településfejlesztéséért” díjat Szenohradszki János, „Kiskőrös Város nemzetközi kapcsolatainak fejlesztéséért” díjat Lucza János, „Kiskőrös Város sportjáért” díjat a Hockey Club Kiskőrös Alapítvány és Pecznyik Gábor, „Kiskőrös Város közéletéért” díjat Somogyi Zoltán és Kothencz Lajos, „Kiskőrös Város gazdaságáért” díjat Turancsik László. A kitüntetteteknek ezúton is gratulálunk!

A művelődési központban megtartott ünnepi megemlékezés Kiskőrös Város Fúvószenekara térzenéjével kezdődött. Ünnepi beszédet mondott Domonyi László polgármester. A műsort a KT Bem József Általános Iskola diákjai adták. A Szózat után a delegációk megkoszorúzták Petőfi Sándor, Kossuth Lajos, Jókai Mór, valamint Bem József szobrát és Petőfi Sándor szülőházát. A szülőház udvarán egész nap Petőfi Sándor 1848 márciusa és júliusa között született verseit tolmácsolták neves művészek hangfelvételről, a János Vitéz Látogatóközpontban pedig az előzetesen meghirdetett „Dobozkép” pályázatra beérkezett művek díjazása és a március 31-ig látható kiállítás megnyitása történt.

Hasonló cikkek

Augusztus 20. Ünnepi program Kiskőrösön
Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját az államalapítás évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre.
Süssünk közösen kenyeret augusztus 20-án!
2022. augusztus 20-án 12 órától kenyérsütésre várunk minden érdeklődőt a városi kemencéhez.