Kormányablak nyílt Kiskőrösön

Kormányablak nyílt Kiskőrösön

A Bács-Kiskun megyében október végéig kiépülő, 15 új kormányablak alkotta hálózat újabb elemeként nyílt meg Kiskőrösön a napokban az új kormányablak.

Az avató ünnepségen Kovács Ernő kormánymegbízott, Font Sándor és dr. Kerényi János országgyűlési képviselők, valamint Domonyi László polgármester vágták el a szalagot. Ünnepi köszöntőjükben mindannyian kiemelték, hogy az infrastruktúra fejlesztésével az államigazgatás könnyebben elérhetővé válik az állampolgárok számára: az új típusú, integrált ügyfélfogadási térben mintegy 423 típusú ügyben kezdeményezhetnek az ügyfelek eljárást.

-Bács-Kiskun megye hatodik, ezen belül a kiskőrösi járás második kormányablakát nyitottuk meg - mondta Turánné Török Ágnes, a Kiskőrösi Járási Hivatal vezetője. - A kormányablakok országos hatáskörrel látják el feladataikat, ügyfeleink nagyobbik része ennek ellenére természetesen a kiskőrösi járásból tevődik össze. A Kiskőrösi Járási Hivatal 2015. október 5. napjától két kormányablak (Kiskőrös és Izsák), valamint két okmányiroda (Soltvadkert és Kecel) útján látja el ügyfélszolgálati feladatait. Az okmányirodák a korábbi ügyfélfogadási rendben működnek, a kormányablakok viszont hosszabbított ügyfélszolgálatot tartanak minden hétfőn és csütörtökön: hétfőn reggel 7 órától 17 óráig, csütörtökön pedig 8 órától 18 óráig.

A kormányablakok részben okmányirodai feladatokat látnak el, másrészt viszont integrált ügyfélszolgálatként jelenleg összesen 423 ügykörben járnak el. Az ügyek egyik részében az ügyfelek által benyújtott kérelmeket továbbítják az eljáró hatóságokhoz, másrészt tájékoztatást nyújtanak az adott ügytípusban. Az ügyfeleink számára a legjelentősebb helyben intézhető új ügyek: családtámogatások (GYES, GYET, anyasági támogatás stb.), nyugdíj-ügyek, egészségbiztosítási ügyek (TAJ-kártya, EU-s TAJ-kártya-igénylés, -pótlás), hiteles tulajdonilap-igénylés- mondta Turánné Török Ágnes. A kiskőrösi kormányablak tizenkettő kormányablak-ügyintézővel kezdi meg működését. A munkatársak folyamatosan, szinte a járási hivatalok fennállása óta készülnek a feladat ellátására, így jól képzett, nagy szakmai tudással rendelkező szakemberek fogják az ügyeket intézni.

Hasonló cikkek

A megyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapata idén már két bajnoki mérkőzést is lejátszott. A lányok mindkét találkozót hazai környezetben rendezték volna meg, de a helyi sportcsarnok a járványhelyzet miatt nem látogatható, így idegenben játszottak pályaválasztóként.
A Kőrösszolg Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Schäffer Tamás mesélt hírportálunknak a tavalyi, 2020-as évükről. Milyen következményei voltak a vírus terjedését megelőző intézkedéseknek a cég életében, hogyan tervezték újra az évet, és milyen előrelátásokkal léptek 2021-be.  
„Akik a napot hozzák” címmel szerveztek roma kulturális rendezvénysorozatot április 8-án, pénteken a kiskőrösi művelődési központban.