Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

A legnagyobbak kormánya című, Dobák Géza, dr. Hermann Róbert és Krámer Iván magángyűjtők anyagából válogatott kiállítás megnyitójával vette kezdetét az aradi vértanúkról való megemlékezés.

A nemrég elhunyt Szabad György történész emlékének ajánlott kiállításon a Batthyány-kormány tagjait dr. Hermann Róbert történész idézte meg a Petőfi Emlékmúzeumban. Az aradi falnál a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Wattay Szakképző Iskolája és Kollégiuma tanulói megrendítő irodalmi műsorukban egy-egy, kivégzés előtt álló fiatal érzéseit jelenítették meg. A 166 évvel ezelőtt kivégzett vértanúk emlékét dr. Csorba László történész idézte fel, emlékbeszédében hangsúlyozva: a szabadságharc hadvezéreinek áldozata nem volt hiábavaló. Az ünneplők az emlékfalnál helyezték el a tisztelet és emlékezés virágait. Az est a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum galériájában a szabadságharc témájához kapcsolódó könyveket bemutató beszélgetéssel folytatódott. Dr. Csikány Tamás Kisháború Háromszéken 1848. december című könyvéről, valamint Hermann Róbertnek Perczel Mór téli hadjáratát bemutató, A honvesztéstől a honmentésig című munkájáról a szerzőkkel dr. Csorba László beszélgetett, az est házigazdája Kispálné dr. Lucza Ilona, a Petőfi Emlékmúzeum igazgatója volt

Hasonló cikkek

A megyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapata idén már két bajnoki mérkőzést is lejátszott. A lányok mindkét találkozót hazai környezetben rendezték volna meg, de a helyi sportcsarnok a járványhelyzet miatt nem látogatható, így idegenben játszottak pályaválasztóként.
A Kőrösszolg Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Schäffer Tamás mesélt hírportálunknak a tavalyi, 2020-as évükről. Milyen következményei voltak a vírus terjedését megelőző intézkedéseknek a cég életében, hogyan tervezték újra az évet, és milyen előrelátásokkal léptek 2021-be.  
„Akik a napot hozzák” címmel szerveztek roma kulturális rendezvénysorozatot április 8-án, pénteken a kiskőrösi művelődési központban.