Városi Könyvtár

Városi Könyvtár

Cím 6200 Kiskőrös, Petőfi tér 4/b
Levelezési cím 6201 Kiskőrös, Pf: 54.
Telefon/fax 78/311-955, 412-057
Web http://www.psvkkiskoros.hu/
E-mail konyvtar [kukac] psvkkiskoros [pont] hu
Intézmény igazgatója Turán Istvánné
Intézmény típusa Nyilvános városi könyvtár

Nyilvános városi könyvtár, közszolgáltató intézmény, amely Kiskőrös város lakosságának könyvtári ellátását végzi, de minden érdeklődő rendelkezésre áll.

Nyitvatatás

Felnőttkönyvtár Gyermekkönyvtár
Hétfő  12:00-18:00  Hétfő 12:00-18:00
Kedd  -  Kedd -
Szerda  8:00-18:00  Szerda 10:00-18:00
Csütörtök  10:00-18:00  Csütörtök 10:00-16:00
Péntek  10:00-18:00  Péntek 10:00-16:00
Szombat  8:00-12:00  Szombat 8:00-12:00
Vasárnap  -  Vasárnap -

Alapfeladatok:

A könyvtár a gyűjteményét folyamatosan fejleszti és látogatói rendelkezésére bocsátja. A saját gyűjteményén túl tájékoztatást nyújt a nyilvános könyvtári rendszer dokumentumairól és szolgáltatásairól is, valamint biztosítja más könyvtárak állományának és szolgáltatásainak elérését.

Gyűjteményével megalapozza az oktatásban, képzésben részt vevők információellátását, biztos alapot nyújt az egész életen át tartó tanuláshoz, és használóit segíti az információs műveltség elsajátításában.

Közösségi foglalkozásokat, könyv-, könyvtár- és irodalom-népszerűsítő rendezvényeket, iskolai foglalkozásokat, művelődési játékokat, kulturális, közösségi rendezvényeket, programokat szervez.

Gyűjti a Kiskőrösre vonatkozó helyismereti információkat és dokumentumokat.

Kiemelt figyelmet fordít a gyermekek, a fogyatékkal élők, a nemzetiségi és etnikai kisebbséghez tartozó lakosság könyvtári ellátására.

Szolgáltatások:

Könyvek, folyóiratok, hangoskönyvek, térképek és diafilmek kölcsönzése. Könyvtárközi kölcsönzés. Irodalomkutatás, helybenolvasás, videók, DVD-k és hangfelvételek helyben használata. 24 órában internetről elérhető szolgáltatások: böngészés, keresés az elektronikus katalógusban, előjegyzés, hosszabbítás, foglalás.

A Helytörténeti gyűjtemény, a magyar- és idegen nyelvű Petőfi-gyűjtemény, a Fél Edit-hagyaték és a helyi szlovákság múltját bemutató fotógyűjtemény alkotják a kiskőrösi vonatkozású gyűjteményrész gerincét. Itt találhatóak a helyi információs kiadványok és az önkormányzati testületi ülések előterjesztései és jegyzőkönyvei is.

A gyűjtemény elektronikus katalógusa:  http://katalogus.psvkkiskoros.hu

Egyéb szolgáltatások:

Internet-hozzáférés, szkennelés, nyomtatás, fénymásolás, Office programok használata.

Speciális igényekre kialakított szolgáltatások:

Vakok és gyengénlátók részére hangoskönyv-gyűjteménnyel, TOPAZ asztali olvasótévével, valamint MAGic for Windows képernyőnagyító szoftverrel rendelkezünk. A nemzetiségi szlovák lakosság számára szlovák nyelvű gyűjteményt kínálunk.

Kapcsolódó cikkek

Karinthy Frigyes Nagy Szerelmei
Tavaszi mesékkel és kézműves foglalkozással 2024. április 26-án