Petőfi Sándor Művelődési Központ

Petőfi Sándor Művelődési Központ

Cím:

6200 Kiskőrös, Petőfi tér 4/a

Levelezési cím:

6201 Kiskőrös Pf. 38

Telefon/fax:

78/312-315

E-mail:

muvhazkiskoros [kukac] gmail [pont] com

Intézmény igazgatója:

Szabadi-Maglódi Kitti

Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek 8:00- 18:00 ill. a rendezvényekhez igazodóan
Szombat - vasárnap a rendezvényekhez igazodóan

A Petőfi Sándor Művelődési Központ Kiskőrös és környéke lakosságának művelődési és szabadidős lehetőségeinek szervezését és biztosítását látja el.

Az emberi kapcsolatok kialakítása, bővítése, az együttes alkotás lehetőségeinek biztosítása, az ismeretek szélesítése érdekében különböző célú és tartalmú közösségeket: klubokat, baráti köröket, művészeti és alkotó csoportokat, műhelyeket, szakköröket, tanfolyamokat szervez és működtet.

Biztosítja annak lehetőségét, hogy a munkahelyi, lakossági csoportok, közösségek időszakonként vagy folyamatosan megfelelő körülmények között működhessenek az intézményben.

A szabadidő hasznos eltöltése, az ismeretek bővítése, a különböző érdeklődési irányok érdekében szervez színházat, hangversenyt, kiállításokat, ismeretterjesztő előadásokat, alkalmi bemutatókat és egyéb műsoros előadásokat.

Kiskőrös alig több mint 15 ezer lélekszámú település. Lakosai szeretik a fesztiválszerű nagyrendezvényeket, főként ha az gasztronómiával bővített. Elég jelentős számú a színházat kedvelők száma, de elsősorban a zenés vígjátékok népszerűek. Igénylik az igényes, szép díszletes, jó szereposztású darabokat, ezek figyelembe vételével szerveződnek a színházi előadások.

Kedvelik a helyi csoportok fellépéseit (mazsorett, fúvós, néptánc, modern tánc, hastánc, színjátszók) előadásait. Ezeken túl érdeklődési körüknek megfelelően látogatják a kiállításokat, ismeretterjesztő előadásokat és részt vesznek különböző kiscsoportok közösségi tevékenységében.

Kiskőrösön a szlovák nemzetiségi hagyományok ápolása kiemelkedően fontos. Ezt elsősorban a Kiskőrösi Szlovákok Egyesülete, a Kiskőrösi Szlovák Nemzetiségi Népdalkör és Citerazenekar, a Szivárvány Néptánc Együttes tevékenysége biztosítja.

A Művelődési Központ ezeket a csoportokat támogatja helybiztosítással, fellépési lehetőséggel, utaztatással.

Intézményünk immár közel húsz éve ad helyet a Szilveszter társulat előadásainak, amikor hagyományosan december 31-én Petőfi, illetve kortársainak valamely művét állítják színpadra.

Minden év január 1-jén Kiskőrös Város Fúvós Zenekarának műsorával köszöntjük az újévet.

Szeretettel várunk a Kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központba minden érdeklődőt, aki művészeti közösségi élményekkel, ismeretekkel szeretne gazdagodni!