Befejeződött „Záportározó kialakítása és csapadékvíz elvezető rendszerek rekonstrukciója Kiskőrösön”

Kiskőrös Város Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül 420 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert záportározó tó kialakítására és belvízelvezető rendszer fejlesztésére, amely projekt a napokban sikeresen lezárult. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Kiskőrös Város Önkormányzata 2017. július 19. napján projekt javaslatot nyújtott be a „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” c. felhívására a városból lefolyó csapadékvizek tárolására, illetve helyben tartására a város déli, mélyfekvésű területén. A pályázat benyújtását követően megkezdődtek a részletes tervezési és előkészítési munkálatok Mátyus Zoltán tervező által. A benyújtott projektjavaslat pozitív elbírálásban részesült 2019. december 20. napján, melynek értelmében a projekt megvalósítására 420.000.000,-Ft európai uniós támogatást nyert el Önkormányzatunk. A projekt keretében záportározó létesült a város déli részén összegyűlt csapadékvíz helyben tartása és károkozás mentes levezetése miatt a Sáhor csatornán keresztül. A záportározó kialakítása mellett a Dózsa György, Hrúz Mária és Tompa Mihály utcában elhelyezkedő csapadékvíz elvezető rendszereinek rekonstrukciója is megvalósult mivel az érintett utcákban a már meglévő, de funkcióját nem teljesítő zárt csapadékcsatorna, nyílt vízelvezető árok, átereszekkel, illetve szikkasztó árkokkal rendelkeztek, amelyek funkciójukat már nem látták el. A kivitelezés 2019. június 17-én megkezdődött és 2020. július 10-én sikeresen befejeződött, a kivitelező ÉKISZ Kft. ezen a napon visszaadta Önkormányzatunk részére a munkaterületet. A projekt keretében 1043,5 m hosszban valósult meg a csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója, valamint létesült közel 2 hektár alapterületű záportározó tó. A záportározó tó körül 1218 db fa is elültetésre került.

A projektről bővebb információt a www.kiskoros.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Domonyi László - polgármester

Kiskőrösi Város Önkormányzata
6200 Kiskőrös, Petőfi tér 1.
78/513-120/202
E-mail: polgarmester [kukac] kiskoros [pont] hu

Sajtóközlemény - Záportározó - zárás
162.02 KB
sajtokozlemeny-zaportarozo-zaras.pdf

Hasonló cikkek

A társasházak tűzbiztonsága érdekében a katasztrófavédelmi kirendeltségek a társasházak üzemeltetői számára a Társasházak Tűzbiztonsága Napok tájékoztató keretében az idén novemberben is biztosítanak „személyre szabott” egyeztetési lehetőséget, azonban a pandémiás helyzetre tekintettel fokozott óvintézkedések betartásával.
Tisztelt Kiskőrösiek! A napokban történt kormányzati bejelentések a mai napra jogszabályi formában is rendelkezésre állnak. Ezért a 2020. november 11-től, azaz a mai naptól hatályos legfontosabb védekezési szabályokat szeretném Önökkel ismertetni.
Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2020. novemberi száma.