Befejeződött az "Együttműködés a helyben foglalkoztatásért Kiskőrös járásban" című projekt

A TOP-5.1.2-16-BK1-2017-00001 azonosítószámú, „Együttműködés a helyben foglalkoztatásért Kiskőrös járásban” című projekt keretében a Kiskőrös Város Önkormányzata által vezetett konzorcium támogatást nyert a Kiskőrösi Járást lefedő gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködés létrehozására és működtetésére. A projekt 3 konzorciumi tag együttműködésével jött létre (Kiskőrös Város Önkormányzata, Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal és az MBE Filadelfia Alapítvány).

A TOP-5.1.2-16-BK1-2017-00001 azonosítószámú, „Együttműködés a helyben foglalkoztatásért Kiskőrös járásban” című projekt keretében a Kiskőrös Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 279 130 000 Ft összegű európai uniós támogatást nyert a Kiskőrösi Járást lefedő gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködés létrehozására és működtetésére. A projekt kezdetekor a paktum partnerség felállítása 30 tagszervezettel megtörtént. A 3 konzorciumi tag mellett a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara csatlakozását 8 járási település önkormányzata, 11 vállalkozás, 2 egyházközség, 2 egyesület és 1 szakképzési centrum csatlakozása követte. Az Irányító csoport 5 taggal történő megalakulását követően megkezdődhetett a kitűzött célok teljesítése. A projekt során 9 Irányító csoport ülés, 6 Foglalkoztatási fórum, 4 munkavállalói tájékoztató rendezvény, 4 work-shop sorozat, 2 vállalkozói megbeszélés, 1 pályaválasztási napok és 1 zárórendezvény került megrendezésre.

A cél a résztvevők min. 6, max. 12 hónapos, folyamatos, támogatott, vagy nem támogatott foglalkoztatása volt, az NGM által kidolgozott módszertani útmutató alapján. A célcsoport tovább foglalkoztatását a támogatott foglalkoztatást követő legalább a támogatott időszak felével megegyező ideig folyamatosan szükséges volt biztosítani a bértámogatást igénybe vevő munkáltatónál, majd a támogatást követő 6 hónap végén monitoringozni.

A foglalkoztatási paktumok keretében munkaerőpiaci programokban résztvevők száma: -202 fő

A foglalkoztatási paktumok keretében álláshoz jutók száma: -141 fő

A foglalkoztatási paktumok keretében álláshoz jutók közül a támogatás után hat hónappal állással rendelkezők száma: -124 fő

A projektről bővebb információt a www.kiskoros.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Domonyi László - polgármester

Kiskőrösi Város Önkormányzata
6200 Kiskőrös, Petőfi tér 1.
78/513-120/202
E-mail: polgarmester [kukac] kiskoros [pont] hu

Sajtóközlemény
549.66 KB
top-512-sajtokozlemeny-211126.pdf