TOP-5.1.2-16-BK1-2017-00001 - Együttműködés a helyben foglalkoztatásért Kiskőrös járásban

Támogatási szerződés száma: TOP-5.1.2-16-BK1-2017-00001

A projekt címe: Együttműködés a helyben foglalkoztatásért Kiskőrös járásban

A kedvezményezett neve: Kiskőrös Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 430 000 000 Ft

A projekt tervezett befejezése: 2021.06.30                      

Projekt célja: Napjainkban egyre komolyabb problémát jelent a munkáltatók számára a szakképzett munkaerő megtalálása, amely a vállalkozások növekedésének gátjává vált, ezáltal pedig a gazdasági fejlődés kerékkötője is. A megfelelő munkaerő kiválasztásához, a hátrányos helyzetű munkavállalók bevonásához olyan helyi partnerségi hálózatra és összehangolt tevékenységre van szükség, amelynek keretében a meghatározó kormányzati, önkormányzati, gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési és érdekképviseleti szereplők összefognak, érdekeiket és lehetőségeiket a közös cél érdekében összehangolják, amely révén a helyi vállalkozások kézzelfogható segítséget kapnának fejlesztéseik véghezvitelében, és a munkaerőigények kielégítésében.

A projekt átfogó célja a járás foglalkoztatási viszonyainak javítása érdekében, célzott képzési programok keretében, a konkrét helyi vállalkozói igényekre épülve, az önkormányzatok, foglalkoztatók és képző intézmények együttműködésére alapozva elősegíteni a megfelelő képzettségű munkaerő biztosítását. Közvetlen célja a járásban működő vállalkozások szakképzett munkaerő-hiányának csökkentése.

A projektben befektetés-ösztönzési tevékenység valósul meg az új befektetések vonzása céljából, hogy emelkedjen a munkaerő-megtartási képessége, csökkenjen az elvándorlás. A paktum partnerség eredményeképpen olyan együttműködési mechanizmusok alakulnak ki, amelyek hosszú távon, járási szinten, egyéb fejlesztési területeken is hasznot jelentenek a járási szereplőknek.

A megvalósításban részt vesz Kiskőrös Város Önkormányzata (A főtevékenységek), a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal (célcsoportot érintő támogatások, munkaerő-piaci szolgáltatások), az MBE Filadelfia Alapítvány (munkaerő-piaci szolgáltatások).

Indikátorok, várható eredmények:

  • A foglalkoztatási paktum keretében munkaerő-piaci programokban résztvevők száma 182 fő
  • A foglalkoztatási paktum keretében álláshoz jutók száma 81 fő
  • A foglalkoztatási paktum keretében álláshoz jutók közül a támogatás után hat hónappal állással rendelkezők száma 18 fő
  • A foglalkoztatási paktum keretében képzésbe vontak száma 45 fő

További információ kérhető:

Domonyi László - polgármester
Kiskőrösi Város Önkormányzata
6200 Kiskőrös, Petőfi tér 1.
78/513-120/202
E-mail: polgarmester [kukac] kiskoros [pont] hu (polgarmester [kukac] kiskoros [pont] hu)  

Kapcsolódó cikkek

2018. október 24-én a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal Dísztermében megalakult a Kiskőrösi Járási Foglalkoztatási Paktum. Az ülésen 44 fő vett részt. A Paktum Tagjai az alakuló ülés - nyitó rendezvény során aláírták a Paktum Együttműködési Megállapodását. A nyitó rendezvényt követő ülésen megalakult a paktum Irányító Csoportja, melynek tagjai a konzorciumi partnerségben levő Kiskőrös Város Önkormányzat, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, az MBE Filadelfia Alapítvány, továbbá a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
A rendezvény a TOP-5.1.2-16-BK1-2017-00001 - Együttműködés a helyben foglalkoztatásért Kiskőrös járásban című projekt keretében valósult meg.
A rendezvény a TOP-5.1.2-16-BK1-2017-00001 - Együttműködés a helyben foglalkoztatásért Kiskőrös járásban című projekt keretében valósult meg.
A rendezvény a TOP-5.1.2-16-BK1-2017-00001 - Együttműködés a helyben foglalkoztatásért Kiskőrös járásban című projekt keretében valósult meg.