Átadásra került a kiskőrösi Bölcsőde

Megbecsült helyet foglal el a város nevelési intézményeinek sorában a bölcsőde, hiszen sorsdöntő lehet, ha az első életéveket megfelelő környezeti feltételek között tölti a gyermek, de a társadalmi hátrányt elszenvedők esetében is komoly szociális funkciója van. Mindehhez tágas térre, biztonságos, életkornak megfelelő helyiségre és játékokra van szükség, amely e projekt keretében valósággá is vált a kiskőrösi bölcsőde esetében, s így lehetővé vált a csoport létszámának 10 fővel történő bővítése, növelése is. A támogatás keretében a homlokzat új hőszigetelést kapott, új, korszerű kazánház létesült, de emellett a fűtőtestek is kicserélődtek.

Az intézményben elhelyezésre került 8 darab, egyenként 1,5 kW teljesítményű napkollektor, amely a bölcsőde melegvíz-ellátását biztosítja, sor került a nyílászárók cseréjére is. Nemcsak a csoportszoba, az „átadó"-nak nevezett helyiség, hanem az előtér és a fürdőszoba, valamint az ebédlő eszköztára is megújult. Az életkori igényeknek megfelelően, a gyermekek biztonságát szem előtt tartva új, korszerű játszótéri játékokat helyeztünk el a bölcsőde udvarában.

Hasonló cikkek

Elindult a visszaszámlálás: jövő héten, február 21-én kezdetét veszi az Utazás Kiállítás, Magyarország első számú turisztikai vására, ahol 30 ország 300 kiállítója mutatja majd be látnivalóit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
A Megyeháza épületében tartotta a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a dr. Szobonya Zoltán Megyei Emléknapot. Dr. Szobonya Zoltán a 1956-ban a jánoshalmi és mélykúti forradalmat vezette, a polgári demokráciáért küzdött, végül 1958. szeptember 29-én, Kecskeméten kivégezték. Az ünnepélyes megemlékezéssel az önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek és áldozatainak kíván méltó emléket állítani.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése értelmében Kiskőrös Város Önkormányzata, a 2018. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvényhez csatlakozva 612.000 Ft egyedi támogatást nyert. Ennek keretében 2018. szeptember 14. és szeptember 23. között ügyességi versenyek, vetélkedők, sport rendezvényeket, gyermek programokat rendeznek meg.