Vágányzári információk - 2022. január 31., 2022. február 1. - 2022. április 30.

Vágányzári információk - 2022. január 31., 2022. február 1. - 2022. április 30.

Tájékoztatjuk, hogy a 150-es számú Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonal tervezetten 2022. február 1-jén induló rekonstrukciós munkálatainak elvégzéséhez szükséges teljes kizárással járó vágányzár ideje alatt Délegyháza és Kelebia között a személyszállító vonatok pályaépítés miatt nem közlekednek. A vasúti kapacitás kieső szakaszában a város kiszolgálását a VOLÁNBUSZ Zrt. menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratai és a vonatpótló autóbuszjáratok együttesen biztosítják.

Az utaskiszolgálás minél gördülékenyebb átállása érdekében az új közlekedési rend bevezetését 1 nappal a vágányzár kezdete előtt, 2022. január 31-től tervezzük, melynek rendszerét a településüket érintően az alábbiakban ismertetjük:


1. Vasúti és vonatpótló autóbuszos eljutási lehetőségek:

Kiskunhalas és Kecskemét között az S250-es jelzéssel kétóránként, egy sűrítőjárattal pótlóbuszok közlekednek Kiskőrös, Soltvadkert, Pirtó megállásokkal. Két pár pótlóbusz Kecskemét-Kiskunhalas-kelebia között közlekedik, Kiskunhalas és Kelebia között tompai megállással. Ezek a vonatpótló autóbuszok a Budapest-Nyugati-Cegléd-Kecskemét között közlekedő InterCity vonatokra biztosítanak átszállási és eljutási lehetőséget. A vonatpótló autóbuszok naponta:

 • Kecskemét vasútállomás autóbusz-megállóhelyről 7:20 és 21:20 között kétóránként, valamint 12:20-kor indulnak,
 • Kiskunhalas vasútállomás autóbusz-megállóhelyről 4:48 és 18:48 között kétóránként, valamint 15:48-kor indulnak.
 • A járatok menetideje Kiskunhalas és Kecskemét között 1 óra 50 perc, Kecskemét vasútállomáson pedig irányonként 10 perc áll rendelkezésre az InterCity vonatokra történő átszállásra. Mindezek eredményeként Kiskunhalas vasútállomás és Budapest-Nyugati pályaudvar között közel 3 óra 14-17 perc alatt biztosított az eljutás.
 • A vonatpótló autóbuszok Kiskőrös vasútállomás autóbusz-megállóhelyen, Soltvadkert autóbusz váróteremnél, Pirtó községháza vasútállomás autóbusz-megállóhelyen állnak meg.
 • A Kecskemétről 7:20-kor és 12:20-kor induló pótlóbusz Kelebia vasútállomás autóbusz-megállóhelyig közlekedik. A Kiskunhalasról 8:48-kor és 15:48-kor induló pótlóbuszok Kelebia vasútállomás autóbusz-megállóhelyről indulnak 8:03-kor és 15:03-kor. A hosszabb útvonalon közlekedő pótlóbuszok Tompa autóbusz váróteremnél is megállnak.
 • A szegedi InterCity vonatokra kecskeméti átszállással közlekedő vonatpótló autóbuszokra a vasúti menetdíjat az eredeti útvonalnak (150-es vasútvonali) megfelelő távolság szerint kell megfizetni és azokat a vasúti társaság értékesítési rendszeréből lehet megváltani. A Budapest-Nyugati-Cegléd-Kecskemét [-Szeged] között közlekedő InterCity vonatok gyorsvonati szakasza a teljes viszonylaton gyorsvonati pótjegy váltásával, az InterCity szakasz pedig InterCity pót- és helyjegy váltásával vehető igénybe.

Kiskunhalas-Kiskunfélegyháza vonalon továbbra is kétóránként közlekednek az Inter Régió vonatok. A vonalon ezen felül munkanapokon reggel egy új vonatpárral, valamint munkanapokon és vasárnap délutánonként két új vonatpárral bővül a vasúti kínálat, Kiskunfélegyházán biztosítva csatlakozást a Budapest és Szeged közötti InterCity járatokhoz is. A sűrítő személyvonatok munkanapokon Kiskunhalasról 4:30-kor, Kiskunfélegyházáról 6:38-kor; munkanapokon és vasárnap Kiskunhalasról 14:39-kor és 16:42-kor, Kiskunfélegyházáról 16:36-kor és 18:38-kor indulnak.

Főváros irányú eljutási lehetőségek:

A VOLÁNBUSZ Zrt. járatairól Kunszentmiklóson átszállva Budapest-Keleti-Délegyháza vasútállomás között vonat, Délegyháza-Kunszentmiklós-Tass állomások között MÁV-START Zrt. megrendelésű vonatpótló autóbusz közlekedik.

Elővárosi közlekedés Budapest-Keleti-Kunszentmiklós között:

A vonatok közlekedése:

 • A Keleti pályaudvarról Délegyházára naponta minden állomáson és megállóhelyen megálló S25-ös jelzésű személyvonatok indulnak 4:34, 6:25-kor és 7:20-tól 23:20-ig óránként.
 • Munkanapokon 5:57-kor Z25-ös jelzésű zónázó vonat indul, amely Ferencváros és Pesterzsébet állomáson áll meg.
 • Munkanapokon 13:57-től 17:57-ig óránként G25-ös jelzésű sűrítő gyorsított vonatok indulnak, amelyek Soroksári út és Soroksár állomásokon nem állnak meg.

A vonatpótló autóbuszok közlekedése:

 • Délegyháza és Kunszentmiklós, Kálvin tér között pótlóbuszok közlekednek, melyek Délegyházán a vonatokhoz csatlakoznak 5 perces átszállási idővel. A pótlóbuszok Délegyházáról elindulva, Kiskunlacháza településközpont, Dömsöd településközpont és Kunszentmiklós-Tass vasútállomás érintése után Kunszentmiklós, Kálvin térig közlekednek, ahol a városközpontban a Volánbusz járatai is megállnak. A pótlóbuszok mindig a csatlakozó vonatok viszonylatjelzésével közlekednek.

Elővárosi közlekedés vonattal, illetve pótlóbusszal a főváros felé utazva:

A vonatok közlekedése:

 • Délegyházáról a Keleti pályaudvarra, naponta minden állomáson és megállóhelyen megálló 525-ös jelzésű személyvonatok indulnak 3:44, 4:42, 5:29-kor és 6:48-tól 21:48-ig óránként.
 • A munkanapi csúcsidőszakokban a Budapestre való eljutást segítik a 4:55-kor és 6:02-kor induló 525-ös vonatok.
 • Munkanapokon 7:15-kor és 16:15-től 18:15-ig óránként G25-ös jelzésű gyorsított vonatok indulnak, amelyek Soroksári út és Soroksár állomásokon nem állnak meg.

A vonatpótló autóbuszok közlekedése:

 • Kunszentmiklós, Kálvin térről Délegyházára pótlóbusz indul naponta 2:47-kor, 3:45-kor, 4:32-kor és 5:51-től 20:51-ig óránként, valamint munkanapokon 3:58-kor, 5:05-kor, 6:18-kor, 15:18-kor, 16:18-kor és 17:18-kor. A pótlóbuszok Kunszentmiklós-Tass vasútállomás, Dömsöd településközpont és Kiskunlacháza településközpont érintése után érkeznek Délegyházára, ahol csatlakoznak a Keleti pályaudvarra 5 perccel később induló vonatokhoz. A pótlóbuszok mindig a csatlakozó vonatok viszonylatjelzésével közlekednek.

Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy a VOLÁNBUSZ Zrt. által menetrend szerinti helyköziként közlekedtetett járataitól eltérően a vonatpótló autóbuszok csak a vágányzár tényleges kezdetétől, február 1-től közlekednek, mivel január 31-én a vasúti kiszolgálás még biztosított lesz (leszámítva azon vonatpótló autóbuszokat, amelyek január 31-én késő este már elindulnak, mivel ezek közlekedési ideje már a február 1-ei napba is beleesik).

A Kunszentmiklós, Kálvin tér-Délegyháza vasútállomás, valamint az S250-es Kecskemét, Kiskőrös-Kiskunhalas [-Kelebia] között közlekedő vonatpótló autóbuszokon és a Délegyháza-Budapest-Keleti között továbbra is közlekedő vonatokon a vasúti díjszabás van érvényben, a vasúti menetjegyek érvényesek és azokat a vasúti társaság által biztosított értékesítési felületeken, vasúti pénztárban van lehetőség megváltani. Bérletek tekintetében a vágányzárban érintett szakaszokra (vagy rész-szakaszokra) bérlettel rendelkező utasok bérleteit a szolgáltatók kölcsönösen elfogadják járataikon.

Az érintett vasúti menetrendi mezőket levelünk mellékleteként megküldjük.


2. Autóbuszos eljutási lehetőségek:

A vonatpótló autóbuszjáratokon túl Kiskunhalas, Autóbusz-állomás-Kiskunhalas, vasútállomás-Pirtó-Soltvadkert-Kiskőrös-Tabdi-Csengőd-Soltszentimre-Szabadszállás-Kunszentmiklós-Apaj-Kiskunlacháza-Budapest-Népliget viszonylatban új, menetrend szerinti helyközi autóbuszjáratok indulnak.

 • A járatok Kiskőrös, városházánál és Kiskőrös, vasútállomásnál is megállnak, azonban Pirtón, Soltvadkerten, Tabdiban, Soltszentimrén, Szabadszálláson és Kunszentmiklóson a vasútállomások helyett a települések központjait érintik.
 • A járatok Kiskőrös városházától a Főváros irányába jellemzően minden páros óra:16 perckor, Kiskunhalas felé pedig páratlan óra:46 perckor, kétóránként indulnak.
 • A kora reggeli autóbuszjáratok mindkét irányában az alapütemtől eltérő időfekvésben közlekednek, így Budapest-Népligetbe az első hajnali járat 5:25-kor, Kiskunhalas vasútállomásra pedig 6:23-kor érkezik meg. Budapest-Népligetből az esti utolsó autóbuszjárat 21:05-kor indul.
 • Mindezek eredményeként a Kiskunhalas-Kiskőrös-Kunszentmiklós-Budapest viszonylatban összesen 10 új járatpár közlekedik.
 • Kiskőrös, városházától a járatok Kiskunhalas, Vasútállomásra jellemzően 37 perc, az Autóbusz állomására pedig 44 perc alatt érkeznek meg.
 • A járatok Kiskunhalas vasútállomásán átszállási lehetőséget biztosítanak a Baja felé induló Interrégió vonatokhoz és a Kelebia felé induló helyközi autóbuszjáratokhoz, valamint Kunszentmiklós Kálvin téren a Délegyháza vasútállomás felé induló vonatpótló autóbuszokhoz.
 • Kiemeljük, hogy a menetrend szerinti autóbuszjáratokon a vonatoktól eltérően a helyközi (regionális) autóbuszos díjszabás érvényes!
 • Fontos, hogy az új autóbuszjáratokon felül a Kiskőrösről Soltvadkert, Pirtó, Kiskunhalas, valamint Tabdi, Csengőd, Soltszentimre és Szabadszállás településekre korábban közlekedő helyközi autóbuszjárataink változatlan menetrend szerint továbbra is igénybe vehetőek.

A fenti menetrendi változásokat tartalmazó 653 és 1115 Budapest-Kunszentmiklós-Kiskőrös-Kiskunhalas menetrendi mezőket mellékelten megküldjük.

Megjegyezzük, hogy a Kelebia-Kiskunhalas-Kiskőrös szakaszon bármely viszonylatban megváltott vasúti bérletek azonos települések közötti utazás céljából a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratokon is elfogadásra kerülnek. Továbbá a VOLÁNBUSZ által a Kiskőrös-Kiskunhalas-Kelebia közötti bármely viszonylatban értékesített autóbusz bérletek azonos települések közötti utazás esetén a vonatpótló autóbuszjáratokon is elfogadásra kerülnek.


2022. január 31-én Délegyháza - Kelebia állomások között végzett pályaépítési munkák miatt a 150 Budapest - Kunszentmiklós-Tass - Kelebia vasútvonalon a 3748, 3758, 7918 és 7928 sz. vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Délegyháza - Kunszentmiklós-Tass, Kiskunhalas - Kelebia, Kiskőrös - Kelebia állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.


2022. február 1-től 2022. április 30-ig Délegyháza - Kelebia állomások között végzett pályaépítési munkák miatt új, Kecskemét - Kiskőrös - Kiskunhalas - Kelebia útvonalon közlekedő, S250 viszonylatjelzésű vonatpótló autóbuszok közlekednek.
A vonatpótló autóbuszok nem érintik Pirtói szőlők, Balotaszállás és Kisszállás vasútállomást. Soltvadkert vasútállomás helyett Soltvadkert, autóbusz váróterem, Pirtó vasútállomás helyett Pirtó, községháza, Tompa vasútállomás helyett pedig Tompa, autóbusz váróterem megállóhelyeken állnak meg.

Valamennyi Volánbusz bérlet elfogadásra kerül az olyan vasútállomások (települések) között közlekedő vonatpótló autóbuszon, a rajtuk feltüntetett viszonylatban, amelyek a bérlet viszonylatában közlekednek.

Kunszentmiklós és Kelebia között a regionális közszolgáltatást a pályaépítési munkálatok ideje alatt a Volánbusz biztosítja menetrend szerinti buszjáratokkal.

A Budapest - Kunszentmiklós - Szabadszállás, a Budapest - Kunszentmiklós - Kiskunhalas és a Kiskunhalas - Kelebia útvonalon közlekedő Volánbusz járatokon elfogadják a vasúti utazási igazolványokat és azokat a vasúti bérleteket, melyek a buszok által érintett települések közötti utazásra jogosítanak.


2022. február 1-től 2022. április 30-ig Délegyháza - Kelebia állomások között végzett pályaépítési munkák miatt a 150 Budapest - Kunszentmiklós-Tass - Kelebia vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Délegyháza - Kunszentmiklós-Tass állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Kunszentmiklós és Kelebia között a regionális közszolgáltatást a pályaépítési munkálatok ideje alatt a Volánbusz biztosítja menetrendszerinti buszjáratokkal.

Valamennyi Volánbusz bérlet elfogadásra kerül az olyan vasútállomások (települések) között közlekedő vonaton (vonatpótló autóbuszon) a rajtuk feltüntetett viszonylatban, amelyek a bérlet viszonylatában közlekednek.

A Budapest-Kunszentmiklós-Szabadszállás, a Budapest-Kunszentmiklós-Kiskunhalas és a Kiskunhalas-Kelebia útvonalon közlekedő Volánbusz járatokon elfogadják a vasúti utazási igazolványokat és azokat a vasúti bérleteket, melyek a buszok által érintett települések közötti utazásra jogosítanak.


2022. február 1-től 2022. április 30-ig Délegyháza - Kelebia állomások között végzett pályaépítési munkák miatt a 154 - 155 Baja - Kiskunhalas - Kiskunfélegyháza vasútvonalon a 7810 sz. vonat módosított menetrend szerint közlekedik, illetve új 7820, 7826, 7836, 7817, 7823 és 7811 sz. vonatok közlekednek.

Kunszentmiklós és Kelebia között a regionális közszolgáltatást a pályaépítési munkálatok ideje alatt a Volánbusz biztosítja menetrendszerinti buszjáratokkal.

Valamennyi Volánbusz bérlet elfogadásra kerül az olyan vasútállomások (települések) között közlekedő vonaton (vonatpótló autóbuszon) a rajtuk feltüntetett viszonylatban, amelyek a bérlet viszonylatában közlekednek.


A vasútvonal részletes vágányzári menetrendje megtalálható az állomási pénztáraknál, ügyfélszolgálatoknál, illetve elérhető a MÁVDIREKT +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámán és a www.mavcsoport.hu honlapon.

Változások Budapest - Kelebia vonalon
917.36 KB
0201-0430-150-vgz-labonallo-01-1-2022-01-19.pdf
Változás térképen - Budapest és előváros
1.6 MB
0201-0430-150a-vgz-trkp-web-2022-01-20.jpg
Változás térképen - teljes vonal
2.03 MB
0201-0430-150-vgz-trkp-web-2022-01-20.jpg
Budapest-Kunszentmiklós-Kiskunhalas menetrend 2022.01.31-től
103.02 KB
653-budapest-kunszentmiklos-kiskunhalas-menetrend-20220131-tol.pdf
Budapest-Kunszentmiklós-Kiskunhalas menetrend 2022.01.31-től
48.8 KB
1115-budapest-kunszentmiklos-kiskunhalas-menetrend-20220131-tol.pdf
Délegyháza-Kelebia 0201 - 0430
163.76 KB
v1-hirdetmeny-150-delegyhaza-kelebia-0201-0430.pdf
Délegyháza-Kelebia 0201 - 0430
155.8 KB
v2-hirdetmeny-140-150-delegyhaza-kelebia-0201-0430.pdf
Délegyháza-Kelebia 0201 - 0430
166.73 KB
v3-hirdetmeny-154-55-delegyhaza-kelebia-0201-0430.pdf
Délegyháza-Kelebia 0131
147.08 KB
v4-hirdetmeny-150-delegyhaza-kelebia-0131.pdf

Hasonló cikkek

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskőrösi Járási Hivatala állásajánlatai 2022. május 19-én.
Az aktuális hírlevél az elmúlt hónap bűnügyi híreiből készült összesítő, melyek forrása a police.hu oldal.
Mit tegyen, ha ellopták bankkártyáját Amennyiben bankkártyája elveszett, ellopták vagy az bármely módon kikerült ellenőrzése alól, akkor intézkedjen a bankkártya letiltására. Ezzel akadályozhatja meg, hogy a bankszámláján lévő pénzt illetéktelenek leemeljék. Amennyiben lopás történt, azt jelezze a rendőrségen is!