Új járda és kerékpársáv épül a vasúti átjáró előtt

Új járda és kerékpársáv épül a vasúti átjáró előtt

Már egy évtizede elhanyagolt a járda a Kossuth Lajos utca végén a vasúti átjáró előtt. Elkészült az Izsáki úti kerékpárút, és azt tapasztaltuk, hogy a kerékpárosok már birtokba is vették az új közlekedési lehetőséget. Ha továbbhaladnak a vasúti átjárón, ezen a nem túl jó állapotban lévő járdaszakaszon kerékpároztak tovább. A járda minőségére nagyon sok kritikai észrevétel érkezett hozzánk az utóbbi hetekben - adott tájékoztatást Szedmák Tamás alpolgármester, az érintett választókerület önkormányzati képviselője.

Szedmák Tamás: Korábban, a lakossági fórumokon is beszéltünk a járda felújításának szükségességéről. A képviselő-testület úgy tervezte, hogy ebben az önkormányzati ciklusban megpróbáljuk megoldani a problémát.

Tavasszal kivágták a nagy nyárfákat, melyeknek gyökerei felnyomták a járdalapokat. Jelenleg a visszamaradt fatuskókat távolítják el, illetve a töredezett járdalapokat. Elegyengetik a területet és a későbbiekben egy új járdaszakaszt és mellette egy kerékpársávot alakítanak ki.

A területrendezés zöldnövényzet cserével is jár. Mivel a városközpont rehabilitáció során a Sárkány József utca közlekedési szempontból hangsúlyosabb lett, ezért a lakosok az önkormányzattal karöltve nagyobb figyelmet szentelnek a szép társasházi környezet kialakítására. Térkőborítást kaptak a házak közötti területek, most pedig eljött az ideje annak, hogy a házak előtti zöldterületet is átrendezzük. A járda és a kerékpársáv kialakításával egy teljesen új zöldterület fog kialakulni. Az Ültess Fát Mozgalom Egyesülettel egy sikeres pályázatnak köszönhetően első lépésben egy új fasort alakítunk ki. Az itt lakók közül sokan jelezték, hogy élnek azzal a lehetőséggel, hogy valamely, számukra kedves növényt elültessenek e jelenlegi növények helyére.

A Kőrösszolg Nonprofit Kft. végzi a kivitelezési munkálatokat. A régi járda elbontását és a fák ültetését még az idén elvégzik, az új járdaszakasz és kerékpársáv kiépítésére, valamint a többi növény elültetésére nagy valószínűséggel, tavasszal kerül sor.

Boda Zsuzsa

Hasonló cikkek

Kiskőrös Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzata 2020. évben nyújtott be pályázatot a hagyományok bemutatását szolgáló, kisebbségek közösségeinek aktivitását erősítő tevékenységek támogatására, amely kedvező elbírálást nyert.
Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2021. októberi száma.
Megszűntek az áldatlan állapotok
Évekkel ezelőtt nyolc ponton is szelektív hulladékgyűjtő szigetek tették lehetővé a városban a lakossági szelektív hulladékgyűjtést. Akkor még a családi házakban élők nem kaptak szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas edényeket- adott tájékoztatást Schäffer Tamás, a Kőröskom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.