Turizmus újratöltve - Újabb felmérés Bács-Kiskun megye turizmusáért

Turizmus újratöltve - Újabb felmérés Bács-Kiskun megye turizmusáért

A megyei önkormányzat kiemelten fontosnak tartja a vidék turisztikájának fejlesztését és a helyi vállalkozások sikeres működését, ezért tovább folyatja az átfogó kutatást, ami a COVID-19 járvány hatásait méri fel a megye turisztikai ágazatában.

Májusban zajlik a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat felméréssorozata, ami egy-egy specifikus kérdőívvel a turisztikai szolgáltatói szektort, az utazóközönséget és a településvezetőket célozza meg. A jelenlegi kérdőív nem csak a leendő, de már Bács-Kiskun megyét ismerő vendégekhez is szól. A járványhelyzet mindannyiunkat érinti valamilyen formában. Napokra, hetekre korlátoznak mozgásunkban, szabadidős tevékenységünkben. Akik tehetik home officeban dolgoznak, de e mellett gyermekeikkel is tanulnak otthonaikban, ami mind fizikailag, mind pedig pszichésen megterhelő feladat. Mindemellett viszont arra is alkalmas az idő, hogy átgondoljuk életünk fontossági sorrendjét, valamint nagyobb hangsúlyt fektethetünk egészségi állapotunkra, és arra is, hogyan tölthetnénk el még hasznosabban szabadidőnket. A jelenlegi lehetőségek, és talán bizalmi állapotunk mellett, nem távoli úticélokban gondolkodunk elsősorban, hanem az országon belüli, de akár lakóhelyünkhöz közeli desztinációkat térképeznénk fel. Bács-Kiskun megye számos lehetőséget nyújt a kikapcsolódni, feltöltődni vágyóknak. Hogy a turisztikai szolgáltatók felkészülhessenek Ön és családja fogadására, hogy valóban azt a szolgáltatást kapja, amire vágyik kérjük, töltse ki a következő kérdőívünket. Szánjon 10 percet a következő kérdések megválaszolásra. A válaszadás természetesen önkéntes és anonim. A válaszait 2020.05.18-ig várjuk. A beérkezett véleményeket feldolgozzuk és 2020.05.28-ig közzétesszük a kutatás eredményeit a www.bacskiskun.hu oldalon.

A kérdőívet ezen a linken éri el: https://forms.gle/Uo2utkqtXxAjs65NA

Az eredmények elemzése után a megyei önkormányzat célirányosan tudja majd meghatározni a turizmus újraindításával és fejlesztésével kapcsolatos feladatait annak érdekében, hogy Bács-Kiskun megye és a turizmusában érdekelt szereplők a jövőben még vonzóbb úticélként szerepeljenek Magyarország turisztikai térképén.

Hasonló cikkek

Kiskőrös Város Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül 420 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert záportározó tó kialakítására és belvízelvezető rendszer fejlesztésére, amely projekt a napokban sikeresen lezárult. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.
A társasházak tűzbiztonsága érdekében a katasztrófavédelmi kirendeltségek a társasházak üzemeltetői számára a Társasházak Tűzbiztonsága Napok tájékoztató keretében az idén novemberben is biztosítanak „személyre szabott” egyeztetési lehetőséget, azonban a pandémiás helyzetre tekintettel fokozott óvintézkedések betartásával.
Tisztelt Kiskőrösiek! A napokban történt kormányzati bejelentések a mai napra jogszabályi formában is rendelkezésre állnak. Ezért a 2020. november 11-től, azaz a mai naptól hatályos legfontosabb védekezési szabályokat szeretném Önökkel ismertetni.