Tovább szépül a Krimpen Park

Tovább szépül a Krimpen Park

Befejeződött a Krimpen Parkban a járdafelújítás. Domonyi László polgármester elmondta, nem csak a járdafelújítást, hanem a kis híd megközelítésének kiépítését is mindkét irányból elvégzik a Kőröskom Nonprofit Kft. dolgozói.

Domonyi László polgármester: Akkor fogtunk hozzá a munkálatokhoz, amikor már láttuk, hogy az emberek merre járnak a legtöbbet és ott térköveztünk le járdát. Így mindenféleképpen praktikus lett a kivitelezés. A Krimpen Park egyre népszerűbb, egyre vonzóbb a lakosok körében. Sokan mennek pihenni, sportolni, a játszóteret is nagyon kedvelik. Ezért egy parkolót is ki fogunk alakítani a járda és az úttest között. Egyelőre egy murvás parkolóban gondolkodunk, de a későbbiekben szeretnénk folytatni ezt a beruházást is majd.

Sajnos azonban vannak, akik nem becsülik a szépet, és így  nem csak építés, fejlesztés, de sok rongálás is történt a parkban. Az útirányító táblákat összetörték, sok volt az eldobott szemét is. Ezért úgy döntöttünk, hogy térfigyelő kamerákat helyezünk ki, illetve megkértük a polgárőröket, hogy fokozottabban járőrözzenek azon a területen.

A városgondnokunk is rendszeresen felügyeli a parkot, illetve az ottlakók is sokat segítenek az értékek megóvásában. Vagyis összefogtunk a randalírozók ellen. Ennek eredményeként a rongálások száma már észrevehetően csökkent az elmúlt hónapban. Rövid időn belül egy házirendet is kihelyezünk, ami szabályozza a park használatát. Tovább folytatjuk a park rendbetételét, az EGYMI-nél található négy nagy fa, amelyek tönkretették az ottani járdát. Amikor a fakivágási rendelet lehetővé teszi (október végétől) ki kell vágnunk ezeket a fákat. Utána lehetőségünk lesz a járda rendbetételére is.

Boda Zsuzsa