TOP-7.1.1-16-HESZA-2021-02277 - Hagyományőrző Városi Sportnap Kiskőrösön

TOP-7.1.1-16-HESZA-2021-02277 - Hagyományőrző Városi Sportnap Kiskőrösön

Lezárult a TOP-7.1.1-16-HESZA-2021-02277 számú „Hagyományőrző Városi Sportnap Kiskőrösön” elnevezésű projekt megvalósítása.

Kiskőrös Város Önkormányzata 2021. február 26. napján nyújtott be támogatási kérelmet Kiskőrös Kulturális Központ Közösségalapú Fejlesztése Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia keretében a Kiskőrösi Kulturális Központ Helyi Akciócsoport által meghirdetett „Hagyományok bemutatását szolgáló, kisebbségek közösségeinek aktivitását erősítő tevékenységek támogatása” című, TOP-7.1.1-16-H-052-4 kódszámú felhívásra. A támogatási kérelem pozitív elbírálásban részesült. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A megítélt 4.812.405,-Ft támogatásból a Városi Sporttelepen megrendezésre került a Hagyományőrző Városi Sportnap. A projekt sikeresen lezárult.

A projekt megvalósítása során megrendezett eseményen Kiskőrös Város Önkormányzata lehetőséget biztosított a sportegyesületek, sportklubok, egyéb civil sportszervezetek bemutatkozására, tevékenységük megismertetésére, ezzel is felelevenítve a „Torna Ünnepek” hagyományát. Az ingyenesen megrendezésre kerülő Sportnapon a lakosság széles köre részt vett. A városban működő sport szervezetek többsége jelentős múltra tekint vissza, így lehetősége nyílik az érdeklődőknek megismerkedni azok történelmével is. A Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda is segítette a résztvevők egészségtudatosságának növelését és a közösség fejlesztését. Az Iroda munkatársai a kitelepülés során lehetőséget biztosítottak a résztvevők számára testösszetétel mérésre, vérnyomásmérésre, valamint egyéni életmód tanácsadásra dietetikus közreműködésével, aki a sportolók étkezéséhez hasznos tanácsokkal szolgált előadása során is.

A megvalósítás során beszerzett sátor lehetőséget biztosított a sport területén működő civil szervezetek bemutatkozására, hagyományaik megismertetésére és a lakosság nagyobb rétegének bevonására a közösségi tevékenységek bővítésébe.

A projektről bővebb információt a www.kiskoros.hu oldalon olvashatnak.


További információ kérhető:

Domonyi László polgármester

Kiskőrös Város Önkormányzata
6200 Kiskőrös, Petőfi tér 1.
78/513-120
E-mail: polgarmester [kukac] kiskoros [pont] hu

Sajtóközlemény
221.87 KB
hagyomanyorzo_varosi_sportnap_kiskoroson_-_sajtokozlemeny.pdf