TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00071 - Hagyományok háza megvalósítása

Támogatási szerződés száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00071

A projekt címe: Hagyományok háza megvalósítása

A kedvezményezett neve: Kiskőrös Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 85 001 625 Ft

A projekt tervezett befejezése: 2019. december 31.

Projekt célja: Projektünk keretein belül a Kiskőrös Város Önkormányzat tulajdonában található régi irodaházban kerül kialakításra a kiskőrösi „Hagyományok Háza” a pályázatban előírtaknak megfelelően. Az épület elhelyezkedése kitűnő, a város egyik legfrekventáltabb utcájában, a Főtértől nem messze található. Az épület lapos tetős kialakítású, beton alappal, téglafallal, részben kicserélt nyílászárókkal, fedett terasszal és nagy udvarral rendelkezik. Az épület alkalmas irodák, tárgyaló, beltéri, illetve kültéri közösségi terek kialakítására. A felújítás során a belső válaszfalakat elbontjuk, a leendő üzemelési funkciók által alakítjuk ki a tereket, helyiségeket. Az épületben nem található akadálymentes mosdó, a felújítás után külön alakítunk ki női, férfi, illetve akadálymentes vizesblokk csoportokat is. A belső terek átalakítása után kialakul 3 klubhelyiség, egy nagy beltéri közösségi tér hozzá kapcsolódó raktárral, kisebb foglalkoztató tér, konyha. A teljes belső burkolatok (fal, padló) cseréje, illetve komplett épület újrafestése valósulna meg. A belső terek akadálymentesek, projektarányos akadálymentesítés valósul meg. A külső nyílászárók részben cseréltek, de nem korszerűek, ezért cserére szorulnak. A belső nyílászárók állapota és kora alapján komplett cserére van szükség. Az épület villamos, illetve gépészeti alapvezetékei, szerelvényei teljes felújításra, cserére szorul, a felújítás során megvalósítandó. Az épület teljes fűtéskorszerűsítése, kazán, illetve hőleadó csere szükséges. A fedett terasz cseréje, felújítása is feladat. Az épület teljes egészét külső hőszigetelés rendszert kap, mind a fal, mind a tető (födém) tekintetében. Az épület körüli járdák cseréje, illetve az udvaron kialakítandó közösségi tér Viacolor burkolattal való kialakítása történne. Az udvart újrafüvesítenénk, fákat és növényeket (cserjéket, sövényeket) telepítenénk. Az utcai kapu és kerítés újramázolása szükséges, helyenkénti javítása után.

Az ingatlan udvarán egy kültéri közösségi teret alakítunk ki megoldva a több főből álló, esetleges csoportok esetében is így releváns közösségi teret.

A projektről bővebb információt a www.kiskoros.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Domonyi László - polgármester
Kiskőrösi Város Önkormányzata
6200 Kiskőrös, Petőfi tér 1.
78/513-120/202
E-mail: polgarmester [kukac] kiskoros [pont] hu

Kapcsolódó cikkek

Kiskőrös Város Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül 85 001 625 forint vissza nem térítendő támogatást nyert Hagyományok háza megvalósítására.  A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.