Tartalmas volt és sikeres a II. Szüreti Mulatság

Tartalmas volt és sikeres a II. Szüreti Mulatság

Egy igen tartalmas és színes II. Szüreti Mulatság után kezdtük meg újra a hétköznapokat. Örömmel tölt el és végtelenül boldog vagyok, hogy a rendezvény visszhangja pozitív. A szervező stábbal mi is összeültünk és értékeltük a munkánkat. Azt tapasztaltuk, hogy ugyan voltak apróbb hibák, amiket csak mi vettünk észre, de zökkenőmentesen sikerült lebonyolítani ezt a három napot. Összességében tehát sikeres rendezvénynek értékelem a háromnapos II. Szüreti Mulatságot.

Úgy gondolom a rendezvény fő irányvonala jó. A fellépőket tekintve megoszlanak a vélemények. Vannak, akik azt mondják, hogy ez a kisebb volumenű rendezvény, hazai fellépőkkel bőven elég, vannak, akik azon a véleményen vannak, hogy mégiscsak jó lenne a három nap alatt egy-egy, úgymond „popzenei nagyágyút” Kiskőrösre hívni, mert akkor több embert vonzunk be. Ebben az évben különleges helyzet előtt álltunk, ugyanis nagymértékben befolyásolták a „műsorrend” kialakítását a járványhelyzet aktuális előírásai, valamint a covid miatt a bevételeink is másképpen alakultak, mint a korábbi években. Ez az ünnepség a pandémia miatt egy csökkentett költségvetésű rendezvény volt. Köszönöm mindenkinek a munkáját, a szervezőknek – Kunság-Média Nonprofit Kft., Kőrösszolg Nonprofit Kft., Kiskőrös Város Önkormányzata - a fellépőknek, a kiállítóknak, támogatóinknak a segítséget.

Külön köszönetet mondok Rideg László elnök úrnak, hogy megtisztelték városunkat a Bács-Kiskun Megyei Napok 2021. rendezvényükkel, gazdagítva programkínálatunkat.

Ugyancsak kiemelten köszönöm Font Sándor országgyűlési képviselő úrnak, hogy rendezvényünk fővédnöke, támogatója volt.

Köszönöm „Az Év Polgármestere Bács-Kiskun Megyében Díj” kitüntető címet és gratulálok Suhajda János tanár úrnak és feleségének Suhajda Jánosné Ancikának a „Bács-Kiskun Megye Ifjúságának Neveléséért-díjhoz”.

Gratulálok Kutyifa Pálnak, a " Kiskőrös Város Szőlészetéért és Borászatáért" kitüntetéshez, örülök, hogy két értékünk is bekerült a megyei értéktárba - katolikus templomunk és Krámer Iván magángyűjtő "Tisza-levélgyűjteménye".

A megnyitó ünnepségen Rideg László megyei elnök, a Bács-Kiskun Megye Bora verseny győzteseinek járó elismerő okleveleket is átadta. Rozé bor kategóriában a kiskőrösi Vass Borászat - Cabernet Sauvignon rosé (2020) bora érdemelte ki ezt a címet.

Ugyancsak átadta az elnök úr a „Bács-Kiskun Megye Pálinkája 2021” oklevelet, amely a kiskőrösi Mátyás Pálinkaház 2019-es szilva pálinkája lett.

Gratulálok Szlovák Pálnak és Endrődi Ferencnek, hogy a Kiskőrösi "Gondűző" Borlovagrend tagjai sorába léphettek a sikeres próbatétel után.

A "Kiskőrös ízei" főzőversenyen ismét számos finomságot kóstolhattunk, és a Sztrapacska udvar, a Borudvar, a Gazdaköri udvar is kinyitott.

A Kunság-Média Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló "Kiskőrös Ízei" elnevezésű főzőversenyre 16 csapat nevezett be. Támogatók: ElktroFavorit Kft., Íz és Hagyomány Kft. Kunság-Szesz Zrt. A fotón az Íz és Hagyomány Kft. tulajdonos-vezetője, Turancsik László adja át a díjat a kömpöci csapatnak. 

Igyekeztünk a programokat úgy összeállítani, hogy minden korosztály találjon kedvére valót. Úgy láttam, ez a törekvésünk sikerrel járt, hiszen mindhárom nap rengetegen látogatták gyermek- és felnőtt programjainkat, zsúfolásig telt esténként a Borutca, nagyon sokan látogattak el a megye járásainak kiválóságait bemutató Megye utcájának sátraihoz is.

A nagy- és kisszínpad fellépői is fergeteges sikert arattak.

Köszönet mindenkinek, aki elfogadta a meghívásunkat és eljött hozzánk.

Úgy érzem sikerült megvalósítani fő célunkat: Rendezvényünkkel kiszakadtunk a mindennapokból, jól éreztük magunkat a különböző programokon.

A jövőben is szeretnénk folytatni rendezvényeinket, remélem a pandémiás helyzet kedvező alakulása mielőbb lehetővé teszi, hogy ennél még szélesebb körben, több programmal, már nem a csökkentett anyagi kerettel tudjunk szervezni.

A II. Szüreti Mulatság sikeréhez elengedhetetlen volt a cégek önzetlen támogatása, amiért ezúton is köszönetet mondok.

A nagyrendezvény fő szponzora a Protokon Kft. volt, Kiskőrös legnagyobb és legerősebb cége, támogatóként pedig forintálisan a Kiskőrös Városért Alapítványon keresztül az Akker- Plus Kft., a Kőrös-Blank Biztosítási Alkusz Kft., a Kunság-Szesz Zrt., a Kurz Plast Kft., a TT Logistics Kft. valamint az Ungvári Works Kft. segítette a II. Szüreti Mulatság megvalósítását. További támogatást kaptunk a Kiss és Társai Kft-től, a Boranal Kft-től, a Vass-Bor Kft-től, a Szentpéteri Borpincétől, valamint a Kossuth Pinceszövetkezettől.

Domonyi László polgármester