Társasházak Tűzbiztonsága Napok óvintézkedéssel

Társasházak Tűzbiztonsága Napok óvintézkedéssel

A társasházak tűzbiztonsága érdekében a katasztrófavédelmi kirendeltségek a társasházak üzemeltetői számára a Társasházak Tűzbiztonsága Napok tájékoztató keretében az idén novemberben is biztosítanak „személyre szabott” egyeztetési lehetőséget, azonban a pandémiás helyzetre tekintettel fokozott óvintézkedések betartásával.

A konzultáció célja a társasházak közös képviselőinek, kezelőinek, üzemeltetőinek egyedi tájékoztatása az általuk képviselt, üzemeltetett épületre vonatkozó tűzvédelmi előírásokról, a hatósági ellenőrzés során ott tapasztalt esetleges hiányosságokról, azok megszüntetésének lehetőségeiről.

Az érdeklődőknek a kirendeltségek biztosítják a lehetőséget, hogy kérdéseket tegyenek fel, majd a tájékoztatásokat a konkrét épületekre vonatkozóan adják meg. A hatósági tapasztalatok alapján, a helyi sajátosságokra jellemző témajavaslatok elsősorban: utólagos homlokzati hőszigeteléssel kapcsolatos tűzvédelmi követelmények, nyílt láng biztonságos használata a háztartásban, közös területek használati szabályai, veszélyes anyagok tárolási szabályai valamint az égéstermékelvezetők ellenőrzésével és az azt követő hatósági eljárásokkal kapcsolatos ügyek.

Az egyeztetést elektronikus módon vagy telefonon lehet lebonyolítani 2020. november 23 - 27. között reggel 8:00 óra és délután 16:00 közötti időpontban.

Elérhetőségeink:

Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség (6400 Kiskunhalas Kőrösi út 15.)

Telefon: (+36-77) 421-355

kiskunhalas [pont] hot [kukac] katved [pont] gov [pont] hu

(fotó: regionaplo.hu)

Hasonló cikkek

Kiskőrös Város Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül 420 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert záportározó tó kialakítására és belvízelvezető rendszer fejlesztésére, amely projekt a napokban sikeresen lezárult. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.
Tisztelt Kiskőrösiek! A napokban történt kormányzati bejelentések a mai napra jogszabályi formában is rendelkezésre állnak. Ezért a 2020. november 11-től, azaz a mai naptól hatályos legfontosabb védekezési szabályokat szeretném Önökkel ismertetni.
Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2020. novemberi száma.