Szent Imre zarándoklat

Szent Imre zarándoklat

Szent Imre feltételezett utolsó földi útját járjuk végig 2023.09.09-én.

Szent Imre zarándoklatot hirdetünk

"Szent Imre herceg, aki a földi hazát a mennyeire cserélted fel, 
tekints az égből édes hazánkra, és légy hathatós szószólónk Istennél, 
hogy Mária országa a Magyarok Nagyasszonyának oltalma alatt új életre támadjon, 
és minden nép egy szívvel, egy lélekkel áldja Jézus Krisztust, 
a világ Királyát, aki él és uralkodik mindörökkön-örökké.              Ámen."


Szent Imre feltételezett utolsó földi útját járjuk végig 2023.09.09-én. A 33 km-es zarándok utat hagyományteremtő szándékkal indítottuk el 2012-ben.   

Zarándoklatunkat felajánljuk fiataljainkért, valamint a magyarság összefogásáért, tisztulásáért, felemelkedéséért, értékeinek felismeréséért és hitben való megerősödéséért. 

Gyülekezés 4:45-kor Soltvadkert-Selymesen a Selymes utca végén (53-as számú úton Soltvadkert felől érkezve, a vasutat elhagyva az első köves utca jobbra). A korai időpont miatt ajánlott lámpát hozni. Soltszentimrére a Csonka-toronyhoz várhatóan  16:30 óra körül érkezünk. A Szent Imre halálának időpontját mutató fényjelenség megtekintése után megemlékezéssel, majd szentmisével zárul a zarándoklat. 

Lehetőséget fogunk teremteni azok visszautaztatására, akik Selymesen hagyják a járművüket. A gépkocsik őrzéséről gondoskodunk. Ezen igényüket jelezzék, az alábbi elérhetőségek egyikén, a busz szervezése miatt. A zarándoklathoz menet közben is lehet csatlakozni. Erről részletek a https://szentimrezarandoklat.hu honlapon találhatók. Valamint kísérő fogatokat, járműveket szervezünk, ha valaki nem bírná végig a gyaloglást.

Jelentkezés:
Villámlevél: info [kukac] szentimrezarandoklat [pont] hu
Telefon: +36 20 346 5553

További információ:
https://szentimrezarandoklat.hu

 

Hasonló cikkek

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Kiskőrösi Járási Hivatala állásajánlatai 2023. szeptember 22-én.
Kiskőrös Város Önkormányzata tisztelettel meghívja a város nyugdíjas korú lakóit
Hét kisfilmmel népszerűsíti Bács-Kiskun vármegye értékeit szeptembertől a kecskeméti Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület. Az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával készült ismeretterjesztő filmek egy-egy kvízbe ágyazva jutnak el a vármegye oktatási intézményeibe.