Rendőrségi tanácsok halottak napjára

Rendőrségi tanácsok halottak napjára

Közeleg a Mindenszentek és Halottak napja! A Kiskőrösi Rendőrkapitányság idén is fokozott figyelemmel és megerősített szolgálattal járja a sírkertek környékét.

  • Kérem, figyeljenek a temetők körül is a balesetmentes közlekedésre, legyenek türelmesek egymással a parkolások során! A temetők környékén útlezárások, forgalmirend változások nem várhatóak, a temetők nyitvatartása változatlan.
  • Ebben az időszakban a láthatóság már kiemelkedően fontos minden közlekedő részéről, mert rövidebbek a nappalok, korábban sötétedik. Használjanak lámpát, láthatósági mellényt egyéb fényvisszaverő eszközöket lakott területen belül is és akár gyalogosként is.
  • Mielőtt felkeresik szeretteik sírját, győződjenek meg arról, hogy a gépjárművet, kerékpárjukat biztosan lezárták!
  • Amíg kegyeletüket leróják, ne hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsaikat az autóban! Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak az utastérben! Az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot, vagy feltörni a zárat. Az autó nem biztonságos tárolóeszköz!
  • Soha ne hagyják őrizetlenül táskájukat miközben a sírt rendezik, ha vízért mennek akkor se!
  • Okmányaikat, értékeiket mindig táskájuk vagy kabátjuk belső zsebeiben tartsák!
  • Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha tömegben tartózkodnak!

Ne váljanak bűncselekmények áldozatává!

Hasonló cikkek

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskőrösi Járási Hivatala állásajánlatai 2022. december 2-án.
A 460/2022. (XI.10.) Korm. rendelet  1. §-a jogszabályi felhatalmazása alapján a Képviselő-testület 107/2022. sz. határozatával  2022. december 22. napjától 2023. január 06.
Felhívjuk az ipari tevékenységet folytatók figyelmét, hogy Kiskőrös Város Jegyzője, mint engedélyező hatóság a megnövekedett külterületi illegális hulladékelhagyás miatt kiemelt hatósági ellenőrzést rendel el az alábbi tevékenységet folytatóknál.