Kiültették az árvácskákat és a hagymás virágokat

Kiültették az árvácskákat és a hagymás virágokat

Két lényeges feladata van a Kőrösszolg Nonprofit Kft. dolgozóinak a városközponttal kapcsolatban. Az egyik, a lombhullató fák lehullott leveleinek összeszedése, ami napi szinten ad munkát több embernek- mondta Schäffer Tamás, a kft. ügyvezető igazgatója. A takarítási folyamatok különböző fázisaiban gépekkel is dolgoznak.

Elég sok, nagy lombkoronájú fa található a városközpontban, ennek megfelelően nagy mennyiségű, egyszerre lehulló levélről van szó. Igyekeznek a feladattal megbirkózni, hogy a főtér és a környéke szép, rendezett összhangot mutasson.

A lehullott levelek összeszedése mellett az ősz végi feladataik közé tartozik a téli, fagytűrő virágpalánták kiültetése. Árvácskákkal öltöztetik virágdíszbe a városközpontot. De a tavasszal nyíló hagymás növények kiültetésének is most van a szezonja. Minden évben próbálják újabb, szebb fajtákkal változatossá tenni virágágyásainkat. Természetesen az egynyári virágokból nagyobb a kínálat és a beültetett felület is jóval nagyobb, de ilyenkor sem üresek a főtéri virágágyások, a városközpontban mintegy 5 ezer tő árvácskát ültetnek ki és körülbelül 6-8 ezer virághagymát duggatnak a földbe.

Boda Zsuzsa

Hasonló cikkek

A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő ismét várja vendégeit
A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő egy évben kétszer is bezár pár napra, hogy el tudják végezni az állagmegóvó karbantartási munkálatokat. Tavasszal a nyári főszezon előtt, illetve ősszel. Idén az őszi munkálatokat november elején végeztük el- adott tájékoztatást a fürdőt üzemeltető Kőrösszolg Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Schäffer Tamás.
Munkatársat keresnek
Általános karbantartó munkatársat keresünk fa-, fémipari, vagy épületgépész szakmunkás végzettséggel.
Pályázati támogatással fognak aszfaltozni
A murvás útjaink olyan, burkolattal nem rendelkező földutak, amelyek már kaptak egy burkolatalapot, és aszfaltozásra/burkolatzárásra várnak. Az előkészítési folyamat tehát megtörtént. Az önkormányzat célja, hogy belterületen minél előbb megszüntesse az ilyen aszfalt nélküli földutat, de ezek befejezése pályázat, illetve pénzforrásfüggő - mondja Schäffer Tamás, a munkálatokat végző Kőröskom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.