Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum

Címe: 6200 Kiskőrös, Árpád u. 6
Telefon: 78/415-575
E-mail:  arpadovi [kukac] gmail [pont] com  (székhely: kevi [kukac] kevi [pont] hu)
Internet: www.kevi.hu
Intézmény igazgatója: Szentgyörgyiné Szlovák Mária

Tagintézmény-vezetője: Dénes Istvánné

2015-ös adatok:

Gyermekek száma: 122 fő
Csoportok száma: 5

Tagintézménybe felvehető maximális gyermeklétszám: 125 fő
Az oktató-nevelő munkát 11 óvodapedagógus és 1 pedagógiai asszisztens végzi.
A megfelelő körülményeket 6 technikai dolgozó biztosítja.

Az óvoda 1981. szeptember 1-jén önkormányzati fenntartású, új építésű óvodaként kezdte meg nevelőmunkáját, majd 2007. augusztus 1-jétől a Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás 16 tagóvodájának egyikeként működött.

Az utóbbi években felerősödött az egyházi óvoda iránti igény a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Kiskőrösi Evangélikus Gyülekezet és a szülők részéről is.  Az önkormányzat részéről megszületett a döntés, hogy egyik óvodáját átadja az evangélikus egyház fenntartásába, s így az intézmény 2011. szeptember 1-jétől Harangvirág Evangélikus Óvoda néven, ökumenikus szellemiségű egyházi óvodaként folytatta működését. 2012 augusztusától az általános és középiskolával is bővülve már mint a Magyarországi Evangélikus Egyház legnagyobb közoktatási intézményének tagintézménye fogad – napjainkban már 5 gyerekcsoportban több mint 120 gyermeket.

A hitre, a keresztyén életre nevelés, a keresztyén erkölcsiség kialakítása komplex  módon áthatja az óvodai nevelőmunka egészét. A tagintézmény dolgozói arra törekednek, hogy sok színes eseménnyel, változatos rendezvényekkel, ünnepélyekkel, nyílt napokkal színesítsék a nevelési évet, a hétköznapok során pedig tartalmas nevelőmunka,  építő jellegű benyomások és tapasztalatok segítsék a gyermekek testi, szellemi és lelki fejlődését.