Kiskőrösi Hírek - 2020. októberi szám

Kiskőrösi Hírek - 2020. októberi szám

Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2020. októberi száma.

Kiskőrösi Hírek - 2020. októberi szám
4.9 MB
kiskorosi-hirek-2020-oktober.pdf

Hasonló cikkek

Kiskőrös Város Önkormányzata csatlakozott a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2021. évi fordulójához.
A Központi Statisztikai Hivatal Kiskőrös településen 2020. szeptember 15. és december 31. között hajtja végre a háztartások életkörülményeinek feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvétel harmadik hullámát. 
Tisztelt Kiskőrösiek! A koronavírusos megbetegedések növekvő száma miatt egyre több teher nehezedik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, mint a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza dolgozóira. A kiemelt védekezési központként funkcionáló kórházban jelenleg 47 koronavírussal fertőzött súlyos beteget ápolnak, akik közül 16 beteg van lélegeztetőgépen. A kórház vezetése úgy döntött, hogy a pandémiás helyzetre való tekintettel október elsejétől átszervezik illetékességi területükön az egészségügyi ellátásban dolgozók munkáját. Teszik ezt azért, hogy mindent meg tudjanak tenni annak érdekében, hogy a betegek élet- és mielőbbi gyógyulásának esélyét javítsák. Ennek a folyamatnak a része, hogy a kiskőrösi Szakorvosi Rendelőintézet szakrendeléseinek rendelési idejét is átszervezték, a dolgozók nagy részét a kiskunhalasi kórházba irányították.