Polgármesteri köszöntő

Polgármesteri köszöntő

Tisztelettel köszöntöm honlapunkon a városunk iránt érdeklődő, az ide utazó, vagy ide utazni szándékozó kedves vendégeinket és városunk polgárait!

Kiskőrös neve sokak számára ismerősen cseng, hiszen itt született egyik legnagyobb magyar költőnk, Petőfi Sándor. Olyan örökség ez, melyre méltán lehetünk büszkék: az irodalom és a művészetek kedvelőinek fontos célpontja városunk. Az irodalmi múltunk és kultúránk értékei iránt érdeklődők bőséges kínálatra találnak: Petőfi szülőháza mellett múzeumok, tájház, időszaki kiállításokat bemutató galéria is várja látogatóit. Nemcsak gazdag kulturális programokkal és rendezvényekkel várjuk vendégeinket, hanem feltöltődést, kényeztető pihenést is kínálunk, s nem utolsósorban ízletes homoki borokat is kóstolhatnak városunk pincéiben.
Kiskőrös egyik legnagyobb vonzereje az Európa-szerte híres meleg vizű gyógyfürdő, amelynek vize nemcsak pihentet és elősegíti a testi-lelki feltöltődést, hanem jótékony hatással van számos megbetegedésre is.

Borászataink az utóbbi években látványosan fejlődtek: számos pince kínál hangulatos borkóstolási lehetőséget borvidékünk jellegzetes nedűiből.

Városunk fejlődése az itt élők fejlődését is szolgálja és vendégeink élményeit is gazdagítja, ezért is tartom fontosnak, hogy több olyan uniós projekt van folyamatban, kezdődik vagy fejeződik be, mely Kiskőrös és a környező települések életében jelentős szerepet játszik. Például ilyen a városból kivezető utak mentén létesülő kerékpárutak építése, mellyel nemcsak az idelátogató turisták kényelmét és kikapcsolódási lehetőségeit növeljük, hanem a kiskőrösiek és a környező településekről ideérkezők számára is biztonságosabbá tesszük a közlekedést.

A város harmadszor megválasztott polgármestereként hiszem azt, hogy a siker egyik titka az együttműködés, hiszen csak összefogással, közös erőfeszítésekkel érhetünk el és hozhatunk létre olyan maradandó értékeket, melyekkel városunk vonzóbbá válik az itt élők és az idelátogatók számára. Hiszek abban, hogy a lendület töretlen marad, és a járásban városuk központi szerepe tovább erősödik.

Látogasson el hozzánk személyesen is, legyen a vendégünk!
Szeretettel látjuk Kiskőrösön, ahol barátságos, vendégszerető emberek élnek, ahol magas színvonalú szállodák, éttermek, cukrászdák, múzeumok, kiváló borokat kínáló pincék, valamint uszoda és gyógyfürdő várja az idelátogatókat.

Domonyi László

polgármester