Kijavították az útburkolati hibákat

Kijavították az útburkolati hibákat

Befejeződtek az őszi szezon útjavítási, útburkolat-karbantartási munkálatai, amelyeket a Kőröskom Kft. munkatársai pár héttel ezelőtt kezdtek el. Az éves útfelület-javítás eléri a mintegy 650 négyzetméteres összfelületet. Ezeket a munkálatokat minden évben elvégzik. Az őszi útkarbantartási munkálatokat igyekeznek minden évben október végére, november elejére befejezni. Ez idén is sikerült. Innentől kezdve cégünk átáll, az úgynevezett „téli üzemmódra”. Az útkarbantartások, illetve az útburkolat-javítások most már ennek megfelelően fognak zajlani, ha erre szükség van. Ez azt jelenti, hogy már nem a „meleg aszfalt-technológiával dolgozunk. Nem csak kátyúkat, vagyis útburkolati hiányokat javítunk, hanem útburkolat süllyedéseket, vagy éppen útburkolati kiemelkedéseket szüntetünk meg. Ez azt jelenti, hogy felbontjuk a teljes aszfaltburkolatot, kijavítjuk az aszfaltburkolat alatti alapot megfelelő rétegvastagságra tömörítve és utána meleg aszfalttal visszatömörítve, azt megfelelő bedolgozással, kijavítjuk az út hibáját. A téli időszakban két lehetőség áll rendelkezésünkre az útjavításra, de egyik sem olyan tartós, mint a meleg aszfalttal való javítás. Ezek ideiglenes műszaki megoldások. Vagy zsákos kiszerelésű hideg aszfalttal dolgozzuk be a keletkezett lyukakat, vagy a meleg aszfaltozáshoz hasonlóan megvágjuk ezeket, viszont nem aszfalttal, hanem többrétegű betonnal ideiglenesen javítjuk ezeket a felületeket. Majd a tavasz folyamán a felső betonréteg eltávolításával fog ez is egy végleges melegaszfalt zárást kapni. Innentől kezdve tehát majd csak egy balesetelhárítási „ad hoc” munka fog zajlani egészen tavaszig- adott tájékoztatást Schäffer Tamás, a kivitelezést végző Kőröskom Kft. ügyvezető igazgatója.

Boda Zsuzsa

Hasonló cikkek

A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő ismét várja vendégeit
A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő egy évben kétszer is bezár pár napra, hogy el tudják végezni az állagmegóvó karbantartási munkálatokat. Tavasszal a nyári főszezon előtt, illetve ősszel. Idén az őszi munkálatokat november elején végeztük el- adott tájékoztatást a fürdőt üzemeltető Kőrösszolg Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Schäffer Tamás.
Munkatársat keresnek
Általános karbantartó munkatársat keresünk fa-, fémipari, vagy épületgépész szakmunkás végzettséggel.
A lehullott falombot is összeszedik a városközpontban
Két lényeges feladata van a Kőrösszolg Nonprofit Kft. dolgozóinak a városközponttal kapcsolatban. Az egyik, a lombhullató fák lehullott leveleinek összeszedése, ami napi szinten ad munkát több embernek- mondta Schäffer Tamás, a kft. ügyvezető igazgatója. A takarítási folyamatok különböző fázisaiban gépekkel is dolgoznak.