KEOP-5.7.0./15-2015-0341

KEOP-5.7.0./15-2015-0341

Középületek kiemelt jelentőségű energetikai fejlesztése

Pályázati támogatással valósul meg Kiskőrös több intézményi épületének energetikai fejlesztése. A jelenleg rossz energetikai paraméterekkel rendelkező SZ-Ó-L-A-M Alapfokú Művészeti Iskola, a Batthyány utcai tagóvoda, a Szűcsi tagóvoda és az Erdőtelki tagóvoda épületeinek határoló és nyílászáró szerkezeteinek hőtechnikai fejlesztését tartalmazza a projekt.

A projekt az Új Széchenyi Terv program keretében, 100 százalékban támogatott, 150 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg, a KEOP pályázati konstrukción belül.

Az épületeken elvégeznék az utólagos hőszigetelést, a födém hőszigetelést, valamint a nyílászárók cseréjét. Az összegből a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola, a Kiskőrösi Óvodák Batthyány utcai tagóvodája, a Szücsi tagóvoda valamint, az Erdőtelki tagóvoda fejlesztése valósul meg.

Kiskőrös Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a kezelésében lévő épületekben a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást. A beruházás eredményeként az épületek energiaszükséglete évi 1557,97 GJ-lal csökken, ami igen jelentős költségmegtakarítást jelent évente.

Az épületek energetikai fejlesztésének kivitelezését közbeszerzési eljárás eredményeként a Lecpes Kft. végzi. 

A beruházás befejezésének várható időpontja: 2015. november 30.