Kaktuszmúzeum

Kaktuszmúzeum

Kaktuszmúzeummal bővült 2018-ban Kiskőrös látnivalóinak palettája. Petrócziné Nosza Piroska éveken keresztül, mintegy 25 éve fáradozik azon, hogy létrehozza a páratlan színvonalú, több mint háromezer fajta kaktuszból álló múzeumot. Az üvegház egyik sarkában ott sorakoznak Piroska kiállításokon elnyert díjai is.

A világ minden részéről származó gyűjteményt a tulajdonos évről-évre gyarapította, még a fiai is kaktuszokra költötték zsebpénzüket. A növényeknek helyet kerestek, így épült meg a fóliaház, az üvegház, a télikert és már a bővítésen gondolkodnak. Akármerre nézünk, a kiskaputól kezdve mindenütt kaktuszokat látunk, amelyek szeretik ezt a klímát és elkápráztatják csodálóikat élénkszínű virágaikkal.

A család sokat jár vásározni, a „fialdában” nevelkedett kaktuszaikat árulni, a kiállításokon, vásárokon pedig ők maguk is beszereztek, csereberéltek sok ritkaságot. Híre ment, hogy van egy kaktuszgyűjtő kiskőrösi család és többen megkeresték őket, hogy nekik ajándékozzák megunt kaktuszaikat, sőt, elhunyt kaktuszgyűjtők örökségeit is felvásárolták.

Pekona Kaktuszkertészet (6200 Kiskőrös, Csokonai utca 37.)

Nyitva tartás: 08:00 - 20:00 (előzetes egyeztetés után látogatható)

Bejelentkezés: +36-20/551-0663