Innovatív kültéri közösségi tér kialakítása Kiskőrösön

Az építési beruházás eredményeként egy olyan innovatív kültéri közösségi tér kerül kialakításra, mely minőségi városi környezetben, a modern technika eszközeivel teremti meg a fiatal korosztály aktivizálásának, közösségi életének fejlesztési lehetőségeit. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, melynek során telepítésre kerül egy darab Steora Urban típusú utcai okospad LCD kijelzővel, illetve két Mazi IWN-43VR 4MP, IP kültéri csőkamera. A támogatási összege 4.123.092.- forint, mely vissza nem térítendő támogatás.

Támogatási szerződés száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00595

Projekt címe: "Okospad - közösen a közösségért"

A kedvezményezett neve: KŐRÖSSZOLG Kiskőrösi Önkormányzat Településüzemeltetési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.

A Széchenyi 2020 program keretein belül megvalósul a KŐRÖSSZOLG Nonprofit Kft egyik részlegének, a János Vitéz Látogatóközpontnak a Játszókertjébe telepítésre kerül egy Steora Urban típusú utcai okospad, mely LCD kijelzővel és saját kezelőfelülettel rendelkezik. Az építési beruházás elsődleges célja, hogy minőségi városi környezetben, a 21. századi közösségi igényekkel összhangban egy innovatív kültéri közösségi tér jöjjön létre, melynek célja elsősorban a Kiskőrös Városban élő tinédzserek, fiatal felnőttek a város életében való részvételre történő aktivizálása, modern pihenőhely kialakítása. Steora Urban típusú okospad, információs pont, ingyenes wifi hotspot fejlesztésnek köszönhetően a helyi közösség minden tagja térítésmenetesen jut hozzá a számára fontos hírekhez, programlehetőségekhez, ezáltal lehetővé válik a lakosság és a helyi közösségek tagjainak aktivizálása. Saját kezelőfelülete segítségével egyszerűen fel tudjuk tölteni az információs anyagokat, melyek megjelennek az LCD kijelzőn. A projekt célja továbbá az esélyegyenlőség megteremtése azáltal, hogy azok a helyi lakosok is ingyenesen hozzáférhetnek az információkhoz, akiknek nincsen lehetősége otthoni internet előfizetésre.

Projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.július 31.

További információ kérhető:

SchäfferTamás András - ügyvezető

KŐRÖSSZOLG Nonprofit Kft.
6200 Kiskőrös, Petőfi Sándor út 108.
Telefonszám: 06 78 415 680
E-mail: korosszolg [kukac] gmail [pont] com

Innovatív kültéri közösségi tér kialakítása Kiskőrösön - közlemény
469.43 KB
innovativ-kulteri-kozossegi-ter-kialakitasa-kiskoroson-kozlemeny.pdf

Hasonló cikkek

A Kiskőrösi Óvodák 2020. február 20. napján nyújtott be támogatási kérelmet Kiskőrös Kulturális Központ Közösségalapú Fejlesztése Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia keretében a Kiskőrösi Kulturális Központ Helyi Akciócsoport által meghirdetett „Civil szervezetek tevékenységét segítő egyéb infrastrukturális fejlesztések” című, TOP-7.1.1-16-H-052-3 kódszámú felhívásra. A támogatási kérelem pozitív elbírálásban részesült. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.
Kiskőrös Város Önkormányzata hagyományteremtő szándékkal indítja el első fotópályázatát, amely a „Virágzó Kiskőrös” nevet viseli. A fotópályázat célja, hogy felhívjuk a lakosság és a városba látogatók figyelmét a nagy gondossággal megtervezett és kialakított, közterületen elhelyezett virágkompozíciókra, amelyek által kulturált és egyben vonzó kép alakul ki településünkről. A verseny célja továbbá a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az épített örökség megőrzése és gyarapítása.
Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2021. júliusi száma.