Gmoser István

Gmoser István

gmoseristi [kukac] freemail [pont] hu Siványdűlő tanya 95. 70/953-0598

Gmoser Istvánnak hívnak. Születésem, 1994 májusa óta élek Kiskőrösön. Családomat mindenki jól ismerheti, hiszen mindannyian nagy elkötelezettséggel és szeretettel dolgozunk városunkért. Szüleim pedagógusok. Édesanyám tanár a Bem iskolában, édesapám a gimnáziumban éneket tanít, míg a SZÓLAM Alapfokú Művészetoktatási Intézményben trombitatanárként dolgozik. Sok éven keresztül vezette Kiskőrös Város Fúvószenekarát. Nagymamám, Gmoser Györgyné évtizedeken keresztül fogta össze a kiskőrösi szlovákságot. Nagybátyám, Gmoser György szintén pedagógusként dolgozik, és a kiskőrösi mazsorettcsoportok vezetője.

Tanulmányaimat a helyi Bem József Általános Iskola után a Petőfi Sándor Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskolában végeztem, majd a kecskeméti Neumann János Egyetemen gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök diplomát szereztem.

Tanulmányaim után főállású fiatal vállalkozóként állattenyésztéssel kezdtem el foglalkozni, amelyet a mai napig végzek. A mai világban több lábon kell állnia az embernek, hogy megélhessen. Nekem szerencsém volt, hiszen gyermekkorom óta zenélek. 16 éves koromban édesapámmal és keresztapámmal elkezdtem a vendéglátó zenélést is, amely nagyon megtetszett, hiszen amellett, hogy az embereket szórakoztatom, én is jól érzem magam. Bandival számtalan lakodalomban, bálban és buliban zenéltünk, ahol rengeteg ismerőst és barátot szereztem az évek alatt. Sokszor muzsikáltunk jótékonysági rendezvényeken városunkban, többek között az erdőtelki óvoda bálját éveken keresztül, evangélikusként a templomunkban is számos alkalommal, ezzel hozzájárulva az adott intézmény vagy közösség fejlődéséhez.

Körzetünket teljes mértékben ismerem, hiszen a Komáromi és a Tavasz utcában telt a gyermekkorom, viszont 2017 óta külterületi lakosként az erdőteleki és ökördi lakosok gondjaival is tisztában vagyok. Aki ismer, az tudja, hogy egy igazi lokálpatrióta vagyok, el sem tudnám képzelni az életem másik városban. Fiatal korom óta foglalkoztat  a város fejlődése,  lehetőségei és problémái. A szakdolgozatom témája is ez volt. Középiskolásként 2012-ben a Fidesz ifjúsági szervezetének a Fidelitasnak helyi elnöke lettem, illetve a Bács- Kiskun megyei szervezet alelnökeként tevékenykedtem évekig. Tisztában vagyok vele, hogy milyen elkötelezettségekkel jár egy párt tagjaként képviselni az embereket és a választókörzetet. A képviselőtestület több tagjával nagyon jó kapcsolatot ápolok, de úgy gondolom, hogy független képviselőként kizárólag a lakók érdekeit és a körzet fejlődését tudom szolgálni.