Elkezdték a rekortán futópálya építését a záportározónál

Elkezdték a rekortán futópálya építését a záportározónál

Elkezdődött a záportározó körül a rekortán futópálya építése, melyre Kiskőrös Város Önkormányzata még tavasszal nyert pályázatot. A beruházás mintegy 60 millió forintból valósul meg, a Kőröskom Nonprofit Kft. kivitelezésében.

Mint azt Domonyi László polgármester elmondta, ha az időjárás nem szól közbe, a most kezdődő kivitelezést november elejére, a Márton-napi libafutamra szeretnék befejezni. A tervek szerint a rendezvényhez kapcsolódó „Libafutam” elnevezésű futás mezőnyének start-cél állomása már itt lenne az új pályán.

Domonyi László: A rekortán futókör kimondottan előnyös a futók számára. Ez a pálya 120 centiméter szélességű lesz. Egészséges, tiszta levegős környezetben, úgynevezett „lábkímélő” pályán, ideális sportolási lehetőség ezen a pályán futni. Mivel a világítást is megoldjuk, a pályát nem csak nappal, hanem este is lehet használni. A városvezetés ugyanis már tervezi a napelemes lámpatestek kihelyezését a futókör teljes vonalán.

Boda Zsuzsa

Hasonló cikkek

Kiskőrös Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzata 2020. évben nyújtott be pályázatot a hagyományok bemutatását szolgáló, kisebbségek közösségeinek aktivitását erősítő tevékenységek támogatására, amely kedvező elbírálást nyert.
Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2021. októberi száma.
Megszűntek az áldatlan állapotok
Évekkel ezelőtt nyolc ponton is szelektív hulladékgyűjtő szigetek tették lehetővé a városban a lakossági szelektív hulladékgyűjtést. Akkor még a családi házakban élők nem kaptak szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas edényeket- adott tájékoztatást Schäffer Tamás, a Kőröskom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.