ELBIR hírek - 2021. február

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság februári hírlevele

Aktuális hírlevelünkben az elmúlt hónapok internethez kapcsolódó híreiből készítettünk összesítőt, melyek forrása a Police.hu oldalon találhatók.


Hekkerek a Rendőrségen

A rendőrség hekkereket is alkalmaz egy ügy sikeres felderítése érdekében. Az eddigi legnagyobb kibercsalás értéke 8 milliárd forintnyi volt, a zsaruk azonban visszaszerezték a pénzt.

Bővebben: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-m...


Csalók a világhálón

Digitális higiénia. Ezzel a névvel indított hat héten át tartó kampányt az Interpol az online bűnözés visszaszorítása érdekében.

Bővebben: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-m...


Számítógépünk védelme

Az internet használata során számos veszély fenyegeti a felhasználókat és számítógépeiket. Ezekkel szemben a megfelelő biztonsági intézkedésekkel és magatartási szabályok tudatos betartásával lehet védekezni.

Bővebben: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/internet-bizto...


Mobileszközök biztonsága

A mobileszközök (okostelefon, tablet) jelentősen megkönnyítik mindennapjainkat. Mivel nem csak otthon vagy munkahelyünkön használjuk, így nagyobb a kockázata, hogy illetéktelen kezekbe kerül.

Bővebben: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/internet-bizto...


Grooming: ragadozók a kibertérben

A grooming angol kifejezést arra a jelenségre használják, amikor egy felnőtt az interneten keresztül ismerkedik meg egy gyermekkel szexuális kapcsolat céljából. Az elkövetők legtöbbször barátságot vagy szerelmet színlelve cserkészik be a gyerekeket, hogy érzelmileg kötődve hozzájuk bármire ki tudják használni őket.

Bővebben: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/internet-bizto...


Hírlevelünkkel szeretnénk felhívni a figyelmet a csalási módszerek és trükkök változásaira és aktuális trendjeire. A történetek megismerése segíthet iránymutatást adni a jövőben kialakuló hasonló bűncselekmények kivédésére.

A fenti bűncselekményeket, az áldozattá válást egészséges bizalmatlansággal, odafigyeléssel meg lehet előzni!

Az e-mailen, SMS-en és telefonon keresztüli csalások nagyon gyakori visszaélési formákká váltak. A hazai hitelintézetek rendkívül fejlett rendszerekkel védekeznek a csalókkal szemben, emellett folyamatosan figyelmeztetik az ügyfeleiket, hiszen a támadások kivédésében nekik is feladatuk, felelősségük van.

Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja a következő tanácsok megfogadására kér min-denkit azért, hogy hatékonyabban óvhassák meg adataikat és bankszámláikat is.


16 hasznos tipphttps://www.otpbank.hu/portal/hu/Hirek/Biztonsagitudatossag/Hasznostippek


Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály Kecskemét

6000 Kecskemét, Batthyány u. 14., Postacím: 6001 Kecskemét, Pf.:302 Tel:76/513-300/30-27, BM: 33/30-27, BM 33/30-98, Mobil:: +3620/560-5146

e-mail: elbir [kukac] bacs [pont] police [pont] hu web: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes

ELBIR hírek - 2021. február
833.93 KB
elbir-hirek-2021-februar.pdf

Hasonló cikkek

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskőrösi Járási Hivatala állásajánlatai 2021. május 14-én.
Ezúton értesítem Önöket, hogy a VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú "A Széles út aszfalt burkolattal történő ellátása" kivitelezési munkálatai kapcsán 2021. 05. 13.-tól 2021. 05. 21-ig az érintett útszakaszok lezárásra kerülnek.
Tánc közben szárnyal lélek, kiváló hangulatjavító és az egészségre is jótékony hatással van. Ha szeretnél otthon táncra perdülni, akkor Youtube-on keress rá „Szenior örömtánc Antal Ildivel'-re, válassz egy tetszőleges videót s útmutatásával az otthonodban már mozoghatsz is.