Elballagtak a nyolcadikosok – KT Bem József Általános Iskola

Elballagtak a nyolcadikosok – KT Bem József Általános Iskola

Elbúcsúztak iskolájuktól a kiskőrösi általános iskolák végzős diákjai. Péntek délután a Petőfi iskola, szombat délelőtt a Bem iskola nyolcadik osztályt végzett tanulói köszöntek el.

A Bem József általános iskola ünnepségén Lasztovicza László igazgató egy idézettel köszöntötte a végzősöket: Karinthy Frigyes szerint „Azért mérjük helytelenül az időt, mert ehhez egyetlen mértéket használunk csupán. Azt, ami az átélés sebességét méri”. Majd ebből kibontva igyekezett megragadni a búcsúzó diákokban kavargó érzéseket. Idézte Németh Lászlót is, aki szerint „csak tíz évvel az iskola elvégzése után kezd kiderülni, milyen volt az iskola – és benne a tanár. A tanár nem is tudja – fogalma sincs arról -, hogy mikor hat igazán növendékére, egy gesztussal, egy szóval, egy odavetett tréfás félmondattal.” Mint mondta, „az a valódi érték, amit egy gesztussal, egy szóval, vagy odavetett tréfás félmondattal csak azok a tanárok tudnak átadni, akik nem csak mesterei a saját szakterületüknek, de abban is érdekeltek, hogy növendékeik szabad lénnyé váljanak. Ilyen a Bem. Biztos vagyok abban, hogy nektek nem kell tíz évet várnotok arra, hogy számotokra ezek a dolgok kiderüljenek, hiszen már most is tudjátok, hogy kinek mit köszönhettek, és hogyan hatott rátok az a közeg, amit KT Bem József Általános Iskolának neveznek.”

 

A legjobban teljesítő diákok jutalomban is részesültek.

Nyolc éven át képviselte iskolát nagy sikerek közepette különböző szavalóversenyeken Szappanos Tamás.

Tanulmányi munkáért részesült elismerésben Schneider Norbert, Barna Dorina, Cseh-Szakál Csilla, Szabó Márk, Sámel Patrícia, közösségi munkájáért: Suba Szilvia, Nagy Doroti, Orbán Viktória, Bolvári Zsuzsanna és Kecskeméti Márk. A Bem-díjat a 2016-os tanévben kitűnő tanulmányi eredményéért, közösségi munkájáért, valamint azért, hogy hogy C típusú középfokú nyelvvizsga bizonyítványt szerzett, Halla Luca vehette át.

Sikeres alapfokú nyelvvizsgát tettek az írásbeli részből: Szabó Richárd, Kriskó Tamás, Bálint Attila, Bánáti Ádám, Kurucz Gábor, Cseh-Szakál Csilla, Barna Dorina, Baranyai Zsombor, Bolvári Zsuzsanna, Szamosvölgyi Szabina, Sámel Patrícia Kíra, Rapcsák Kinga, Szabó Norbert, Szamek Fanni, Szemán Áldor, Pavlovics Dominik; Turcsán Zalán és Kecskeméti Márk. Komple vizsgát tett:: Kunhegyesi Martin, Szabó Márk, Pivarcsi Milán, Kurucz János és Ujvári Olivér

A TS Gastro Kft.  jó magatartásáért és szorgalmáért díjat ajánlott fel. Vajda Csaba 8.a osztályos diáknak.

A ballagás ideje alatt az iskolát képviselve Miskolcon vettek részt a labdarúgás Diákolimpia országos döntőjén: Bálint Attila, Lengyel Dominik, Piller Szabolcs, Dulai Máté, Opauszki Máté, Pavlovics Dominik és Turcsán Zalán, tőlük a tanévzáró ünnepségen köszönnek el.

A 8. évfolyamos SZMK-s szülők: Subáné Supka Zsuzsanna és Líborné Lévai Krisztina, Vörösné Szőgyi Erzsébet és Kelemen Andrea Sámelné Lakatos Éva és Kaposi Nóra is köszönetben részesültek sokéves munkájukért.

Fotók: Filus Tibor 

Hasonló cikkek

Adventi Gyertyagyújtás a főtéri koszorúnál
Kiskőrösi részvétellel elindult a „DETOCS”, a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. INTERREG EUROPE projektje
Az aktuális hírlevél az elmúlt hónap bűnügyi híreiből készült összesítő, melyek forrása a police.hu oldal.