Elballagtak a nyolcadikosok – KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola

Elballagtak a nyolcadikosok – KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola

Elbúcsúztak iskolájuktól a kiskőrösi általános iskolák végzős diákjai. Péntek délután a Petőfi iskola, szombat délelőtt a Bem iskola nyolcadik osztályt végzett tanulói köszöntek el.

Grausza Jánosné, a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának tagintézmény-vezetője köszöntő szavaiban kiemelte: „Bízom benne, hogy mindenki elegendő tudással indul a választott középiskolába, és ott meg fogja állni a helyét. De ne feledjétek: tanulni ezután is kell. Sehol nem fogják ingyen adni a jó jegyet, a jeles érettségit vagy a diplomát. Kívánom, hogy legyen bennetek kellő elszántság, kitartás, hogy a céljaitokat elérjétek, hiszen tudnotok kell: erőfeszítés nélkül nincs teljesítmény. A legszebb évek következnek most. Használjátok ki a lehetőségeket: tanuljatok, szórakozzatok, sportoljatok, kiránduljatok. Tudjátok a mértéket, tanuljátok meg a határokat. Őrizzétek meg a barátságokat, de legyenek új barátaitok, segítsétek, szeressétek egymást, tudjatok egymásnak megbocsátani és segíteni, a gyengét felemelni. Csak így lehettek majd igazán boldog, elégedett emberek.”
A tanulmányi és sportversenyeken, a művészetben, vagy a közösségi munkában szép eredményt elért diákokat külön is jutalmazták. A tantestület döntése alapján kimagasló teljesítményükért a következő tanulók részesültek jutalomban:

Kimagasló sportteljesítményéért, az atlétika megyei diákolimpián elért eredményéért Csipak István, Kornóczi Natália, Pelsőci Barnabás, Németh Dominik, Ribárszki Dóra és Kecskeméti Erik, az országos úszóversenyen elért eredményéért Pásztor Máté és Pelsőci Barnabás.

Kiemelkedő közösségi munkájáért: Kornóczi Natália és Makai Mercédesz kapott elismerést. A zene területén elért kimagasló eredményeiért Király Csaba részesült elismerésben. A Mozaik Tankönyvkiadó által szervezett földrajzversenyeken elért eredményeiért Békés Gergő kapott elismerést.

Angol nyelvből öt tanuló szerzett alapfokú komplex nyelvvizsga-bizonyítványt: Káplár Nikol, Kornóczi Natália, Lehőcz Milán, Maczkó Dóra és Pásztor Máté. Német nyelvből sikeres junior nyelvvizsgát tett Makai Mercédesz és Vlcskó Balázs. Kiskőrös Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának támogatásával egy hetes liptódi nyelvi táborozáson vehet részt Ádám Noémi és Gottfried Anna. Kitűnő tanulmányi eredményéért, példamutató szorgalmáért és magatartásáért  Káplár Nikol 8.a osztályos tanuló vehetett át könyvjutalmat.

Szilágyi Sándorné tanárnő emlékére gyermekei alapítottak díjat, amelyet azok a tanulók kapják, akik a német nyelv, az irodalom illetve a művészetek területén nyújtottak szép teljesítményt, az idén Markó Vivien kapta meg az angol nyelvből elért kimagasló eredményéért – komplex középfokú nyelvvizsgáért –, példamutató magatartásáért és szorgalmáért.

A Petőfi Iskola Alapítvány 2009-ben díjat alapított, melyet olyan tanuló kaphat, aki 8 éven keresztül kiváló tanulmányi eredményt ért el, versenyeken vett részt, közösségi munkája, magatartása, társaival és az iskola minden dolgozójával való viszonya mindvégig példamutató volt. A Petőfi-díjat Ádám Noémi érdemelte ki ebben az évben.

Az SZMK vezetője, Schneiderné Bor Beatrix is köszönetben részesült áldozatos munkájáért.

Hasonló cikkek

Adventi Gyertyagyújtás a főtéri koszorúnál
Kiskőrösi részvétellel elindult a „DETOCS”, a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. INTERREG EUROPE projektje
Az aktuális hírlevél az elmúlt hónap bűnügyi híreiből készült összesítő, melyek forrása a police.hu oldal.