Egyirányú lesz a Kőrisfa utca

Egyirányú lesz a Kőrisfa utca

Augusztus 30-án átadták a város új gyermeklétesítményét, a Kőrisfa Óvodát. A Kőrisfa utca és környékének forgalma ezáltal várhatóan megnő.

Településünkön több gyermekintézménynél jól működik, hogy az oktatási létesítmény melletti utat egyirányúsították. Erre láthatunk példát többek között a Batthyány utcai tagóvodánál, a Bem József Általános Iskolánál, a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájánál, vagy a volt Mohácsi úti tagóvodánál is.

A Kőrisfa utcai tagóvoda megnyitása is indokolttá teszi, hogy szabályozzák a gépjárműforgalmat. Már csak azért is, mert ez az utca besorolását tekintve lakóút, tehát átlagszélessége 5 méter, szűkösen férne el rajta a két szembejövő forgalmi sáv.

A túlterhelés elkerülése, valamint a balesetmentes közlekedés elérése érdekében, a biztonságos közlekedést szem előtt tartva, a szakemberek véleménye egybehangzó: a megoldás, hogy a Kőrisfa utca egyirányú legyen a Gagarin utcától a Budai Nagy Antal utca irányába.

Vigyázzunk egymásra! Kerüljük a balesetveszélyes helyzeteket!

A városvezetés köszöni a lakók és a szülők megértését!

Hasonló cikkek

Litauszki Tibor újabb fotósikerei a NaturArton
A tehetséges kiskőrösi fotós, Litauszki Tibor sikereiről nem először adunk hírt.
Petőfi szülővárosában háromnapos programsorozatot tartottak
Csomák Lászlóné (Cserzsi), valamint Lechnerné Lugossy Gyöngyi paverpol textilszobrászok műveiből "Textilvarázslatok" címmel nyílt január 20-án kiállítás a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Petőfi Sándor Művelődési Központ kamaratermében.
Domonyi László polgármester Orbán Viktor miniszterelnök Emléklapját is átadta az ünnepeltnek
95. születésnapján köszöntötte Havasi Jánost a baptista szeretetotthonban Domonyi László polgármester. Az ünnepi perceken ott volt lánya, Brúderné Havasi Ibolya is, valamint Baranyainé Szabó Katalin anyakönyvvezető. János bácsi 1927. január 12-én született Soltvadkerten egy nyolcgyermekes családban. Génjeit nagy valószínűséggel édesapjától örökölte, aki 108 éves koráig élt.