EFOP-1.5.3-16-2017-00102 - Együtt egy szebb jövőért

Támogatási szerződés száma: EFOP-1.5.3-16-2017-00102

A projekt címe: Együtt egy szebb jövőért

A fő kedvezményezett neve: Kiskőrös Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 499.852.216 Ft

A projekt tervezett befejezése: 2023.04.30

Támogatás intenzitás: 100%         

Projekt célja: 2017. évben Magyarország Kormánya felhívást tett közzé a kedvezményezett járásokban, az érintett önkormányzatok számára a humán közszolgáltatások fejlesztésének megvalósítására. A konstrukció egyik legfőbb célja a társadalmi felzárkózás érdekében a területi különbségek csökkentése, a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása.

A konstrukció további céljai a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítését szolgáló ösztönző programok megvalósítása,

  • a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságra való felkészítése, a munkaerő-piacon való megjelenésének elősegítése,
  • a helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése,
  • a vidék megtartó képességének erősítése, az ezzel kapcsolatos disszemináció támogatása, valamint a kultúrák közötti párbeszéd erősítése.

A pályázati konstrukció kiemelt célcsoportjai a hátrányos helyzetű, az aktív-, - idős és fiatalkorú lakosság, a helyi közszolgáltatásban dolgozók, a potenciális alkalmazottak, továbbá a nemzetiségek és etnikumok.

A projektben kötelezően vállalandó és megvalósítandó többek között a helyi szakemberhiányos humán közszolgáltatásban elhelyezkedő szakemberek számának növelése, a család és gyermekjóléti szolgálatok prevenciós szerepének megerősítése, a hátrányos helyzetű csoportok elsődleges munkaerőpiacra jutását - valamint a lakosság egészségmagatartásának fejlesztését célzó közösségi egészségnevelési és egészségfejlesztést támogató programok megvalósítása, a fiatalok közösségépítését, valamint a 18-30 éves korosztály helyben maradását ösztönző, a projekt keretében kialakított programok szervezése.

Kiskőrös Város Önkormányzata fontosnak tartja mindazon fejlesztések megvalósítását, amelyek a közszolgáltatások hozzáférhetőségének javítását, valamint a többletszolgáltatások nyújtását és előmozdítását segítik.

Ezen célok eléréséhez nyújt segítséget a fent említett pályázat, amely pozitív elbírálásban részesült. A projektet konzorciumi formában valósítja meg Önkormányzatunk Csengőd,- Soltvadkert, Akasztó és Tázlár települések önkormányzatával valamint a kiskőrösi Egészségügyi Gyermekjóléti és Szociális Intézmény, és a soltvadkerti Egyesített Szociális Intézmény  bevonásával.

A sokrétű és igen szerteágazó feladatok ellátásához több együttműködő partner szervezetet is be kívánunk vonni a projektbe, annak érdekében, hogy az általuk ellátott, egyebekben alapfeladatukhoz kapcsolódó tevékenységük által még gördülékenyebben valósuljanak meg, valamint a célcsoportokhoz közvetlenül jussanak el és érvényesüljenek a projekt eredményei és céljai.

A projekt további erőssége, hogy általa új munkahelyek teremthetők, ez által csökkenthető a munkanélküliség a Kiskőrösi járásban, valamint a bevont települések szociális- és humán ágazataiban csökkenthető a humán erőforrás hiánya miatt jelentkező túlterheltség.

A projekt keretein belül 15 fő foglalkoztatására van lehetőség, akiket a fenntartási időszakban is tovább foglalkoztatnak a konzorcium tagjai.

Konzorciumi partnerek:

  • Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény - Kiskőrös
  • Egyesített Szociális Intézmény- Soltvadkert
  • Csengőd Község Önkormányzata
  • Soltvadkert Város Önkormányzata
  • Akasztó Község Önkormányzata
  • Tázlár Község Önkormányzata

Kapcsolódó cikkek

2023. március 31-én sikeresen lezárult az a projekt, amelyet Kiskőrös Város Önkormányzata és további 6 konzorciumi partner az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül 499.852.216 Ft forint vissza nem térítendő támogatásból valósítottak meg.
Az "Együtt egy szebb jövőért" (EFOP-1.5.3-16-2017-00102) projekt keretében a Kiskőrös Város Önkormányzata szervezésében „Életmódváltást ösztönző program hátrányos helyzetű időseknek” összesen három alkalommal valósult meg:
Kiskőrös Város Önkormányzata szervezésében „Szilveszter Kupa” - Teremlabdarúgó Torna került megrendezésre 2022. december 29-én az "Együtt egy szebb jövőért" (EFOP-1.5.3-16-2017-0102) projekt keretében a kiskőrösi Városi Sportcsarnokban. 
Kiskőrös Város Önkormányzata szervezésében Fuss az egészségedért - Libafutam futóverseny 2022. november 12-én került megrendezésre az "Együtt egy szebb jövőért" (EFOP-1.5.3-16-2017-0102) projekt keretében a Kiskőrös város főterén, a Petőfi téren.
Az Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény szervezésében a "Nem csak a 20 éveseké a világ" című rendezvény 2022. október 07-én került megrendezésre az "Együtt egy szebb jövőért" (EFOP-1.5.3-16-2017-00102) projekt keretében a Kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban 70 fő részvételével.
A futás mint az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb életmódsport, bárki számára elérhető és végezhető és nagyban hozzájárul a testi-lelki jólét fenntartásához. Ennek megfelelően a sportág népszerűsítése érdekében Kiskőrös rajt - cél szervezéssel futóverseny kerül megrendezésre 5 km, 10 km és 21 km távokon. Fuss az egészségedért nagyrendezvény 2022. november 12-én szombaton Kiskőrösön.
2022. október 13-án az "Együtt egy szebb jövőért" (EFOP-1.5.3-16-2017-00102) projekt keretében a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban Önkéntesek disszeminációs napja elnevezésű program került megvalósításra Kiskőrös Város Önkormányzata szervezésében. 
Kiskőrös Város Önkormányzata szervezésében 2022. szeptember 03-án és szeptember 04-én került megrendezésre a „Szeretünk Kiskőrös” 18 és 30 év közötti fiataloknak szóló program az "Együtt egy szebb jövőért" (EFOP-1.5.3-16-2017-00102) projekt keretében a Kiskőrös Főterén 80 fő részvételével.
A Népzenei találkozó az Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény szervezésében 2022. 05. 22-én került megrendezésre Kiskőrös Város főterén az "Együtt egy szebb jövőért" (EFOP-1.5.3-16-2017-00102) projekt keretében 80 fő részvételével.