EFOP-1.2.11-16-2017-00054 - FÉSZEKRAKÓ program Kiskőrösön

Támogatási szerződés száma: EFOP-1.2.11-16-2017-00054
A projekt címe: Fészekrakó program Kiskőrösön

A kedvezményezett neve: Kiskőrös Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 194 788 335 Ft
A projekt tervezett befejezése: 2021. 08.31
Támogatás intenzitás: 100%

Projekt célja: A pályázat során összesen 14 db önkormányzati tulajdonú társasházi lakás felújítását tervezzük, mindegyik ingatlan Kiskőrös Város Önkormányzata 1/1 tulajdoni arányban a tulajdonosa, a felújítandó ingatlanok per-, teher- és igénymentesek. Az ingatlanok a 70-es, nyolcvanas években épültek, a városközpontban jól megközelíthető helyen találhatók, jelenleg semmilyen bútorral, háztartási géppel, számítógéppel stb. nincsenek felszerelve.

Fiatalok életpálya-tervezését segítő tervezett helyi szolgáltatások keretében álláskereső klub, előadássorozat a város köznevelési intézményeiben tanuló 11 és 12 évfolyamos diákok részére, egyéni mentrorálás is betervezésre került a projektben.

A célcsoport bevonásával, a helyi lehetőségeket, értékeket, adottságokat feltáró, erre épülő gazdasági együttműködéseket generáló tervezett tevékenységek: gazdasági kerekasztal, célcsoport bevonása a helyi döntési folyamatokba, a helyi gazdasági szereplők tevékenységének bemutatása a testvértelepüléseknek.

Hazai és uniós pályázati programokban való részvétel érdekében tervezett személyre szabott felkészítés, a programokat két témakör köré csoportosítjuk: önfoglalkoztatóvá váláshoz szükséges vállalkozói ismeretek és pályázatírás és pályázat megvalósítás módszertanának ismertetése témakör köré.

A fiatalok helyben maradását támogató, saját (dokumentált) jó gyakorlatok folytatása, vagy más településeken alkalmazott (dokumentált) jó gyakorlatok adaptálása feladat során az ifjúsági cselekvési terv elkészítésébe legaktívabban tevékenykedő 30 fiatal részére kívánjuk tábori foglalkozás keretében a komlóskai jó gyakorlatot bemutatni. A programok célja a fiatalok helyben maradásának ösztönzése, a helyi értékek feltárása, személyre szabott életpálya tervezés, munkaerő piaci ismeretek nyújtása, önfoglalkoztatóvá válás ismeretek és pályázatkészítési ismeretek elsajátítása által. A célcsoport bevonása érdekében a kötelező tájékoztatás és nyilvánosság feladatokon felül marketing kampányt tervezünk (plakátok, szórólapok) hogy a célcsoport legjobban a világhálón keresztül szólítható meg a projekt fizikai megvalósítása során létre kívánunk hozni egy facebook oldalt, ahol a célcsoportot folyamatosan tájékoztatjuk a programokról, illetve az ifjúsági cselekvési terv készítése során interaktív fórumként fog szolgálni. A programok által a gazdaság a helyi intézmények és az egyesületek, alapítványok közötti párbeszéd által széles társadalmi összefogáson alapuló stratégiák kidolgozását tervezzük, a lakásfelújítás után javul a fiatalok lakhatási lehetősége, a projekttel célul tűztük ki a fiatal generáció elvándorlás-ütemének csökkentését.

A projektről bővebb információt a www.kiskoros.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Domonyi László - polgármester
Kiskőrösi Város Önkormányzata

6200 Kiskőrös, Petőfi tér 1.
78/513-120/202
E-mail: polgarmester [kukac] kiskoros [pont] hu 

Kapcsolódó cikkek

Kiskőrös Város Önkormányzata az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül 194 788 335 forint vissza nem térítendő támogatást nyert 14 db önkormányzati tulajdonú társasházi lakás felújítására és a fiatalok helyben maradását támogató, saját (dokumentált) jó gyakorlatok folytatására, vagy más településeken alkalmazott (dokumentált) jó gyakorlatok adaptálására.  A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.