Ebösszeírás - 2021.

Ebösszeírás - 2021.

Felhívás Kiskőrös Város közigazgatási területén való ebösszeírásra.

Tisztelt Ebtartó, Ebtulajdonos!

Kiskőrös Város Közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Törvény) 42/B. § (1) bekezdésére tekintettel 2021. JÚNIUS 10. ÉS 2021. NOVEMBER 15. NAPJA KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN EBÖSSZEÍRÁSRA KERÜL SOR.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a Törvényben meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésre bocsátani.
Kiskőrös Város Önkormányzata nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás beszedését, az ebösszeírás célja kizárólag a törvényi előírásoknak való megfelelés.
Az ebösszeíráshoz szükséges adatokat fent említett nyomtatvány kitöltésével adhatja meg, ezzel eleget téve törvényi kötelezettségének.
Felhívom szíves figyelmét, hogy egy nyomtatvány csak egyetlen eb adatainak bejelentésére szolgál, így amennyiben több eb tulajdonosa, úgy az állatok számának megfelelő számú nyomtatvány kitöltése szükséges.
A nyomtatvány letölthető a www.kiskoros.hu oldalról, valamint hozzájuthat a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal aulájában elhelyezett gyűjtőládánál lévő tárolórekeszből, illetőleg az 1. em. 2. iroda 1. ajtónál Varga Anikó gazdaság-igazgatási referenstől.

A nyomtatványt a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatalba kérjük legkésőbb 2021. november 15. napjáig visszajuttatni az alábbi elérhetőségek egyikén:

  • Postai úton: Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal 6200 Kiskőrös, Petőfi Sándor tér 1.
  • Személyesen leadható a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal 1. em. 2. iroda 1. ajtónál Varga Anikó gazdaságigazgatási referens részére, vagy a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal aulájában elhelyezett gyűjtőládába dobva;
  • Ügyfélkapun keresztül az Önkormányzati Hivatali Portálon találtható Ebösszeíró Adatlap online kitöltésével (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap)
  • vagy az igazgatas [kukac] kiskoros [pont] hu e-mail címre.

Felhívom az ebtartók figyelmét, hogy

  • 2013. január 1. napjától a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése alapján a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochip) megjelölve tartható,
  • a Törvény 42/B. § (5) bekezdése alapján az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles az ebre vonatkozó adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani,
  • aki a kötelező adatszolgáltatást nem teljesíti a Törvény 43.§ (1) bekezdése alapján állatvédelmi bírságot köteles fizetni, melynek mértéke a Törvény 43.§ (1a) bekezdése és az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése és a 3. melléklet d) pontja alapján 30.000,- forint.
  • a korábbi összeírás során bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!

Együttműködését köszönjük!

Kiskőrös, 2021. június 7.

Ebösszeírás - Felhívás
204.26 KB
ebosszeiras-felhivas.pdf
Adatlap ebösszeíráshoz
148.32 KB
adatlap-ebosszeirashoz.pdf

Hasonló cikkek

Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2021. júniusi száma.
Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves barátait 2021. június 16-án, szerda 19:00 órától a Nagy Imre-emléktáblához (Buszmegálló) Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének 63. évfordulója alkalmából rendezendő koszorúzással egybekötött megemlékezésünkre, ezt követően koszorút helyezünk el II. Rákóczi Ferenc fejedelem szobránál.
Kiskőrös Város Önkormányzata határozott időtartamú állást hirdet Egészségfejlesztési Irodájába (továbbiakban: EFI Iroda), koordinátori munkakörben.