Dinamizált mentőállomás Kiskőrösön is

Dinamizált mentőállomás Kiskőrösön is

A TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése-mentés” elnevezésű, közel 11 milliárd forintos projekt keretében 18 megyében zajlanak a fejlesztések, melynek következtében országosan 22 új mentőállomás épült, és 60 meglévő mentőállomás korszerűsítésére kerül sor.

A projektben 178 db „B“ és „C“ típusú mentőgépkocsi, illetve eset- vagy rohamkocsi, 22 db mentőorvosi kocsi, jelentős számú és értékű orvostechnikai és oktatási eszköz beszerzése, valamint 18 skill labor és 4 szimulációs központ kialakítása valósult meg.

A dinamizálás célja a kivonulási idő csökkentése, mely pl. motorizált garázskapuk beépítésével, az épületek energetikai korszerűsítésével valósul meg. A helyszínre érkezési idő csökkentése mellett a projekt fejlesztésének célja hogy az állomások eddigi funkcióikat a korábbinál jobban, hatékonyabban betölthessék.

A Kiskőröst érintő beruházások 22,5 millió forintból valósultak meg, melyből elvégezték a homlokzati hőszigetelést, a mentőgépkocsi-mosó helyiség felújítását, kialakítottak egy fertőtlenítő és veszélyeshulladék-tároló helyiséget, kiépítettek egy CO-riasztó- és -elszívó-rendszert, napkollektorokat szereltek fel, megerősítették a tartószerkezetet, új világítást szereltek fel, új, motoros garázskapukat építettek be, és egy új, teljesen felszerelt „B” típusú mentőgépjárművel is gazdagodott Kiskőrös és a járás.

A kivitelezési munkálatok ideje alatt a mentőállomás nem költözött ki, változatlanul folyt az ellátás.

Az átadó ünnepségen Pohankovics András alpolgármester köszönetet mondott a megújult mentőállomásért, hangsúlyozva, hogy Kiskőrösnek fontos minden, az egészséget, annak megőrzését támogató fejlesztés. Dr. Zentay Attila régióigazgató a dinamizálás jelentőségéről beszélt, mely kifejezés magában rejti a segítség gyorsabb érkezését. Ezt követően Papp Gábor projektmenedzser közreműködésével átvágták a szalagot, Farkas Gyula állomásvezető pedig átvehette az új mentőgépjármű kulcsát.