Befejeződött „KELL EGY HELY” projekt megvalósítása

Befejeződött „KELL EGY HELY” projekt megvalósítása

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár 2019. november 29. napján nyújtott be támogatási kérelmet Kiskőrös Kulturális Központ Közösségalapú Fejlesztése Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia keretében a Kiskőrösi Kulturális Központ Helyi Akciócsoport által meghirdetett „Civil szervezetek tevékenységét segítő egyéb infrastrukturális fejlesztések” című, TOP-7.1.1-16-H-052-3 kódszámú felhívásra. A támogatási kérelem pozitív elbírálásban részesült. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A megítélt 3.324.454,-Ft támogatásból a Petőfi Sándor Városi Könyvtár emeletén multifunkciós közösségi térként működő klubhelyiséget alakítottunk ki az intézményben helyet kereső és találó kisközösségek, a Kölyök-, Kamasz- és Csevegő Klub számára. A klubhelyiségként, rendezvények helyszíneként, és szakköri foglalkozások helyszíneként használható közösségi tér kialakítása során belsőépítészeti kialakításokat, felújításokat, és kisléptékű infrastruktúra fejlesztéseket valósítottunk meg: Ablakot cseréltünk, festettünk és mázoltattunk, régi bútorainkat beépített polc-és szekrényrendszerre cseréltük. A munkálatokat kivitelező Kőröskom Kft. sikeresen, határidőre befejezte a projekt kivitelezését. Tárgyi eszközök beszerzése keretében informatikai eszközöket, szoftvereket vásároltunk, amelyek a klubfoglalkozások eredményességét segítik: Számítógépet tartozékokkal, projektort és vetítővásznat, valamint kamerát és mikrofont.

A projekt sikeresen lezárult. A felújított klubhelyiségben tartott összejövetelek lehetőséget biztosítanak majd arra, hogy a nyugdíjas és a 10-18 éves lakosság tagjai találkozhassanak egymással, és civil szervezetekkel együttműködve újjáéleszthetik a közösségi tevékenységeket a településen.

A projektről bővebb információt a www.psvkkiskoros.hu oldalon olvashatnak.


További információ kérhető:

Turán Istvánné Igazgató
Petőfi Sándor Városi Könyvtár

6200 Kiskőrös, Petőfi tér 4/b.
Telefonszám: 78/311-955
E-mail: clldkonyvtar [kukac] gmail [pont] com

Befejeződött „KELL EGY HELY” projekt megvalósítása
646.04 KB
sajtokozlemeny-kell-egy-hely.pdf

Hasonló cikkek

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskőrösi Járási Hivatala állásajánlatai 2021. április 9-én.
Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Kiskőrös településen a hivatal elnöke által 2021-re engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.
A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskőrösi Járási Hivatala állásajánlatai 2021. április 1-én.