Befejeződött a kerékpárút hálózat bővítés Kiskőrös és Tabdi között

Befejeződtek a kerékpárút építésének munkálatai Kiskőrös és Tabdi települések között. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Befejeződtek Kiskőrös és Tabdi települések között az 5301 jelű úttal párhuzamosan, részben bel-, részben külterületen összesen 4525 méter hosszan elhelyezkedő kerékpárút építési munkálatai, amelynek kivitelezője a Scorpio-Trans Kft. volt. A kerékpárút használatbavételi engedélyét 2022. július 07. napján megkapta Kiskőrös Város Önkormányzata, amellyel hivatalosan is birtokba vehették a kerékpározók az elkészült beruházást.

A kerékpárút kialakításának célja az 5301 jelű országos közút / közel 4000 Egységjármű/nap / forgalmától a kerékpáros forgalom leválasztása, biztosítva ezzel Kiskőrös bel- és külterületén elhelyezkedő vállalkozások, munkahelyek, a nagyszámú tanyás ingatlanok, ill. Tabdi község kerékpárral történő biztonságos megközelítését, a közúti közlekedés feltételeinek javítását. Ösztönözve az érintetteket a kerékpáros közlekedésre, az egészséges életmódra, mely hozzájárul az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a CO2 kibocsátás csökkentéséhez és az élhető környezet megteremtéséhez.

A projektről bővebb információt a www.kiskoros.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Domonyi László - polgármester

Kiskőrösi Város Önkormányzata
6200 Kiskőrös, Petőfi tér 1.
78/513-120/202
E-mail: polgarmester [kukac] kiskoros [pont] hu  

Befejeződött a kerékpárút hálózat bővítés Kiskőrös és Tabdi között - sajtóközlemény
152.41 KB
sajtokozlemeny.pdf

Hasonló cikkek

Kiskunsági Víziközmű – Szolgáltató Kft.
A Kiskunsági Víziközmű – Szolgáltató Kft. értesíti Tisztelt Felhasználóit, hogy
Kiskőrösi Hírek
Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2024. júliusi száma.
Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából