Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. januári hírösszesítő

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. januári hírösszesítő

Az aktuális hírlevél az elmúlt hónap bűnügyi híreiből készült összesítő, melyek forrása a police.hu oldal.


CSALÓK A NETEN
Három hónap alatt hatvanegy embert vert át kamu hirdetésekkel egy fiatal férfi. A vevők elutalták a kialkudott vételárat egy megadott számlaszámra, de az árut nem kapták meg.
Bővebben...


ÁLLÍTSUK MEG A MARKETPLACE CSALÁSOKAT! NE UTALJ ELŐRE PÉNZT!
Ismeri? Edukációs platform az onlne bűnőzők leggyakoribb módszereinek, kiszűrésére és elkerülésére. Tippek a megtévesztés felismerésére és védekezésre: https://kiberpajzs.hu/


„HÍVTAM A RENDŐRÖKET!”
Egy időskorút támadtak meg otthonában, de megtudva, hogy a rendőröket értesítette a sértett, nyúlcipőt húztak a támadók. Nem sokáig örülhettek, ugyanis pár órán belül elfogták őket.
Bővebben...


AUTÓBÓL LOPOTT
Egy telefonlopásról érkezett bejelentés a Kiskunmajsai Rendőrőrsre 2023. december 4-én. Az értékes zsákmányra a tolvaj egy parkoló autóban tett szert, amit nyitva felejtett a gazdája. Lopások miatt kell felelnie egy 30 éves kiskunmajsai férfinak.
Bővebben...


ADDIG JÁR A KORSÓ A KÚTRA…
Két biciklit ellopott, egyet próbált, de nem tudott elvinni az a férfi, akit a kecskeméti rendőrök a lopást követő pár percben elfogtak. Az egyik kecskeméti társasházba sétált be egy férfi még decemberben. Nem volt nehéz dolga, mivel a lépcsőházba a csukott, de nem zárt ajtón keresztül jutott be.
Bővebben...


BIKESAFE
Ismeri? A „BikeSafe” elnevezésű adatbázis a kerékpárlopások megelőzését és hatékonyabb felderítését szolgálja. https://bikesafe.hu/


Hírlevelünkkel és az alább elérhető Facebook oldalunkon szereplő tartalmakkal szeretnénk fel hívni a figyelmet a megelőzhető bűncselekmények aktuális trendjeire. A történetek megismerése iránymutatást adhat hasonló bűncselekmények kivédésére, megakadályozására.
A fenti bűncselekményeket, az áldozattá válást egészséges bizalmatlansággal, odafigyeléssel meg lehet előzni!

Látogassák, kövessék Facebook-oldalunkat, hogy elsőként kapjon híreket tőlünk!

BŰNCSELEKMÉNY ÉSZLELÉSE ESETÉN ÉRTESÍTSE A RENDŐRSÉGET A  SEGÉLYKÉRŐ TELEFONSZÁMON.


FIGYELEM! A JÉGRE LÉPNI TILOS!

A jégen való tartózkodás és közlekedés legalapvetőbb szabálya, hogy a szabad vizek jegére csak akkor szabad lépni, ha az kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog. A gyakorlati tapasztalatok alapján az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha vastagsága eléri, vagy meghaladja a 10 centimétert, és egyben acélos, jó minőségű is a szerkezete.
A jégen tartózkodás szabályait, a jégbeszakadások miatt bekövetkezett balesetek megelőzése érdekében a rendőrök fokozottan ellenőrzik.

TILOS a szabad vizek jegén tartózkodni:

  • Éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, 
  • járművel, a biztonságos munkavégzés kivételével, 
  • kikötők és veszteglőhelyek területén, 
  • folyóvizeken!

A tapasztalat szerint a tiltásokat sokan figyelmen kívül hagyják. Esetükben sajnos – bár rendszerint csak a parttól pár méterre merészkednek – nagyobb a csábítás, mint a veszélyérzet. Ha véletlenül baleset történne, azonnal kérjenek segítséget, mert télen a ruházat, a cipő átnedvesedése is veszélyes. Jeges vízben a kihűlés drasztikus gyorsasággal zajlik. Egy-két perc alatt megkezdődik a kihűlés és 10 percen belül akár még az eszméletünket is elveszíthetjük.

Ha bármilyen jéggel kapcsolatos veszélyhelyzetet észlelnek (beszakadás, süllyedés stb.) azonnal hívják a 112-es segélyhívószámot!


Célpontban a Meta-Facebook felhasználók!

Az elszaporodott adathalász támadások, egyik célja Facebook profilunk megszerzése lehet.
Nem Te vagy a képen?
Meztelen fotó rólad, Te vagy az?
Súlyos baleset történt, Te is ismered kivel!
Megszegted a Facebook alapelveket, meg kell adnod adataidat!
Ha ezek a mondatok posztok üzenetek ismerősek Te is veszélyben vagy!
Ahhoz, hogy megvédd fiókodat állítsd be a kétfaktoros hitelesítést!


BÁCS-KISKUN VÁRMEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG
BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY
K E C S K E M É T

6000 Kecskemét, Batthyány u. 14., Postacím: 6001 Kecskemét, Pf.:302 Tel:76/513-300/30-27, BM: 33/30-27, BM 33/30-98, Mobil:: +3620/560-5146
e-mail: elbir [kukac] bacs [pont] police [pont] hu web: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes

877.83 KB
elbir-2024-januar-hirosszesito.pdf
446.74 KB
elbir-2024-jegveszely.pdf
893.24 KB
elbir-2024-meta.pdf

Hasonló cikkek

Kiskőrös Város Polgármestere és a választókerület önkormányzati képviselője lakossági fórum keretében tájékoztatást tart a 2024. évi költségvetésről, a város fejlesztéseiről, működéséről és a választópolgárokat érintő aktuális kérdésekről.
XXVIII. Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny 2024. április 5. péntek
Kiskőrös Város Önkormányzata az önkormányzati vagyonról, a vagyon hasznosításáról szóló 26/2012. (XII. 19.) önk. rendelete (a továbbiakban: Vagyonrendelet) 27. § (1) bekezdés a) pontja alapján a tulajdonában álló Kiskőrös, 3134/1 hrsz-on nyilvántartott, természetben 6200 Kiskőrös, Szarvas utca 1. szám alatti 644 m2 alapterületű, nem lakás céljára szolgáló ingatlan határozott időtartamú hasznosítási jogának átengedésére nyilvános versenytárgyalást hirdet.