Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. októberi hírösszesítő

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. októberi hírösszesítő

Az aktuális hírlevél az elmúlt hónap bűnügyi híreiből készült összesítő, melyek forrása a police.hu oldal.


TÖBB EZER ÜGYFÉL, KÖZEL 170 MILLIÓ FORINT
A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya sikkasztás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe egy 47 éves férfit 2023. szeptember 12-én. A nyomozás adatai szerint egy kft. jogász végzettségű ügyvezető tulajdonosa 2017 óta több ezer személlyel kötött megbízási megállapodást, miszerint segít ügyfeleinek a tartozásaik csökkentésében.
Bővebben...


VIZET KÉRVE JUTOTT BE ÁLDOZATÁHOZ
A kecskeméti nyomozók elfogtak egy tolvajt, aki kitalált indokkal bejutott egy 84 éves aszszonyhoz, majd meglopta, amikor az nem figyelt egy pillanatra. A gyanúsított becsöngetett egy idős hölgyhöz, majd szomjúságra hivatkozva bejutott az otthonába. A jóhiszemű asszony nemcsak, hogy beinvitálta az idegent, még magára is hagyta, amíg vizet töltött neki. A férfi kihasználta a pillanatnyi figyelmetlenséget, és ellopott az idős táskájából 6.000 forintot.
Bővebben...


MOTELSZOBÁBAN FOSZTOGATOTT
A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy 41 éves férfit, aki alvó áldozata mellől vitte el az értékeket. Apa és fia szálltak meg 2023. szeptember 21-én este egy kecskeméti motelben. Elmondásuk szerint valamikor 22 óra után lekapcsolták a villanyt és álomba szenderedtek, így nem vették észre hívatlan látogatójukat. Valaki kihasználta azt, hogy a vendégek nem zárták be az ajtót; az ismeretlen a szobából elemelt közel 150.000 forintot, egy elektromos cigarettát és egy mobiltelefont. A történteket a 22 éves nyíregyházi lakos már csak reggel vette észre, ám ekkor azonnal értesítette a rendőrséget.
Bővebben...


19 ÉVES BARÁTNŐJE VOLT AZ ÁLDOZATA
Bántalmazta és kirabolta fiatal kedvesét egy 31 éves férfi Fajszon. A férfi többször megütötte a lányt, végül pedig elemelt 5.000 forintot a pénztárcájából. A kalocsai rendőrök fél órán belül elfogták és elszámoltatták az elkövetőt.
Bővebben...


Hírlevelünkkel és az alább elérhető Facebook oldalunkon szereplő tartalmakkal szeretnénk felhívni a figyelmet a megelőzhető bűncselekmények aktuális trendjeire. A történetek megismerése iránymutatást adhat hasonló bűncselekmények kivédésére, megakadályozására.

A fenti bűncselekményeket, az áldozattá válást egészséges bizalmatlansággal, odafigyeléssel meg lehet előzni!

Látogassák, kövessék Facebook-oldalunkat! @Bacskiskunvármegyeirendorseg

BŰNCSELEKMÉNY ÉSZLELÉSE ESETÉN ÉRTESÍTSE A RENDŐRSÉGET A SEGÉLYKÉRŐ TELEFONSZÁMON.


A temetőkben is vigyázzon értékeire!

Elhunyt szeretteinkre rendszeresen emlékezünk sírjuk meglátogatása, gondozása során. Sajnos vannak olyanok, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy vagyon elleni bűncselekmény károsultjává, áldozatává tegyék embertársaikat.

Mit tegyenek, hogy ne váljanak áldozattá:

 - A temetők látogatása során, lehetőség szerint az idősek és a hölgyek ne maradjanak sötétedés után, egyedül!

 - Értéket, pénzt, bankkártyát feleslegesen ne tartsanak maguknál!

 - Táskájukat egy pillanatra se hagyják őrizetlenül a sírnál! Mert tudjuk, hogy alkalom szüli a tolvajt!

 - A parkolóban hagyott gépjárműveikben látható helyen ne hagyjanak értéktárgyat, ha mégis az autóban kell hagyni, inkább tegyék értékeiket a csomagtartóba! Arra is figyeljenek oda, hogy ne a parkolóban pakolják át értékeiket a csomagtartóba, mivel ott kifigyelhetik az elkövetők vagy tippadóik.

 - Autóikkal lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak!

 - Kerékpárjukat minden esetben zárják le, akkor is, ha látogatásuk csak rövid ideig tart.

 - Autóbuszon közlekedők számíthatnak arra, hogy zsebtolvajok vegyülnek a tömegesen utazó emberek közé, akik kihasználva a zsúfoltságot megfosztják Önökeket kézitáskájuktól, pénztárcájuktól!Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-Főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztály
Kecskemét

6000 Kecskemét, Batthyány u. 14., Postacím: 6001 Kecskemét, Pf.:302 Tel: 76/513-300/30-27, BM: 33/30-27, BM 33/30-98, Mobil: +3620/560-5146

e-mail: elbir [kukac] bacs [pont] police [pont] hu web: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes

568.44 KB
elbir-2023-oktober-hirosszesito-20231019.pdf
603.01 KB
elbir-kiskoros-nyilt-nap-2023.jpg
498.16 KB
temetoi-felhivas.pdf

Hasonló cikkek

Kiskőrösi Hírek
Megjelent Kiskőrös város ingyenes közéleti és kulturális havilapjának - a Kiskőrösi Híreknek - a 2024. májusi száma.
Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2024
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az Önök településén (KISKŐRÖS) rendszeres mezőgazdasági összeírást hajt végre „Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2024” elnevezéssel.
Kiskőrös Városért Alapítvány
A Kiskőrös Városért Alapítvány tehetséggondozó pályázatot hirdet