Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. májusi hírösszesítő

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. májusi hírösszesítő

Az aktuális hírlevél az elmúlt hónap bűnügyi híreiből készült összesítő, melyek forrása a police.hu oldal.


Kerékpárokra szakosodott

Az 51 éves gyanúsított tavaly ősszel alig két hónap alatt hat kerékpárt lopott el Kiskunfélegyháza különböző pontjairól. További három kétkerekűt csak megpróbált elvinni,azonban a rájuk szerelt zárszerkezet kifogott a tolvajon, így végül üres kézzel távozott.

Bővebben...


Tettenérés és pár órával később egy gyors elfogás

Kecskeméten, a Kossuth körút egyik házát látogatta meg egy váratlan vendég a közelmúlt egyik hajnalán. Mivel a melléképületet nyitva találta, így bement és különböző dolgokat akart ellopni, de a tulajdonos észrevette a mozgást és azonnal értesítette a kecskeméti rendőröket. A járőrök a helyszínen tetten érték és elfogták a betörőt.

Bővebben...


Kamera rögzítette a tolvajt

Bejelentés tett a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra egy helybéli 2023. április 17-én reggel, miszerint két nappal korábban elloptak az otthonából 350.000 forintot. A tolvaj előszőr a lakóépületbe próbált bejutni, de hiába feszegette az ajtót, nem járt sikerrel. Végül a nyitott melléképületben lelt a készpénzre, amit bezsákmányolt.

Bővebben...


Ez is bűncselekmény!

Egy 15 éves fiúval szemben indult eljárás közokirat-hamisítás miatt, mivel nem az ő nevére kiállított MÁK kártyával vett igénybe utazási kedvezményt az egyik buszon.

Bővebben...


Lopta a szódapénzt

A bajai és bácsalmási nyomozók egy többeket bosszantó ügyet oldottak meg. A történtek végére azonban még nem tettek pontot, további sértettek jelentkezését várják.

Bővebben...


14 éves fiú volt az áldozata

36 éves férfit, aki megfenyegetett egy fiatalt, hogy elvágja a torkát, ha nem ad neki pénzt.

Bővebben...


Eltűnt gyermekek világnapja 2023. május 25.

Bács-Kiskun vármegyében az eltűnések többsége lakásotthonokban élő gyermekek szökéséből adódik, szerencsére kevés számban fordult elő családból eltűnés. Tapasztalatok szerint többségük rövid időn belül előkerül. Vannak azonban olyan esetek, melyeknél hetekig/hónapokig nincs tudomása a gondozónak a gyermek hollétéről annak ellenére, hogy minden lehetséges intézkedést megtettek a hatóságok a felkutatás érdekében.

A gyermekotthonból eltűnt gyermekek jellemzően családjukhoz, ismerőshöz szöknek, akik sok esetben megnehezítik a hatóság munkáját; bújtatják a szökött gyermeket. Rosszabb esetben céltalanul csavarognak hasonló „sorstársaikkal”, barátnak hitt kortársaikkal, vagy olyan felnőttel, aki kihasználhatják a gyermekeknek sebezhetőségét. Ez nagy veszélyt rejt magában, mivel könnyebben válhatnak gyermekprostitúció vagy más bűncselekmény áldozatává, akár elkövetőjévé.

Mit tehetünk, ha eltűnt a gyermek?

- Barátok, rokonok, iskolatársak, ismerősök körében érdeklődni kell, hogy mit tudnak az eltűntről, látták-e, beszéltek-e vele. Ha igen: utalt-e problémára, elutazási szándékra.
- Érdemes megnézni azokat a helyeket, amelyeket szabadidejében szívesen látogat a gyermek.
- Értesíteni kell a Rendőrséget és minél több információt megosztani a felkutatása érdekében.

A Kék Vonal Eltűnt Gyerekek Segélyvonala várja a 116-000-s telefonszámon az eltűnt, szökésben lévő vagy szökést fontolgató gyermekek, fiatalok és az értük aggódó felnőttek hívásait. Vállalják az otthonról vagy intézetből eltűnt gyermek és gondozói közötti közvetítést, segítik a gyermek biztonságos helyre juttatását. Határon átnyúló ügyekben kapcsolatot alakítottak ki más országok hatóságaival, civil szervezeteivel.

Ne menjen el csavargó, tétlenkedő, látszólag egyedül lévő gyermek mellett! Kérdezzen rá: igényel -e segítséget

Az eltűnésről személyes bejelentés tehető a rendőrkapitányságon vagy a 112-es telefonszámon!


Jázmin a 8 éves hős

Páratlan lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot Jázmin, a 8 éves kislány, aki felhívta a 112-es egységes európai segélyhívó számot, amikor az édesanyja rosszul lett. Az eset 2023 február 7-én történt. Jázmin épp az iskolába indult, amikor észrevette, hogy édesanyja nem érzi jól magát. Az anya elmondása szerint nem akarta a kislányt megijeszteni, ezért igyekezett titokban tartani, hogy rosszul van, de már beszélni is alig tudott.

Teljes történet a mellékletben!


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a középfokú köznevelési intézmények kilenc, tíz vagy tizenegyedik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a 2023/2024 tanévre

Részletek információk a csatolt dokumentumokban!


Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-Főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztály
Kecskemét

6000 Kecskemét, Batthyány u. 14., Postacím: 6001 Kecskemét, Pf.:302 Tel: 76/513-300/30-27, BM: 33/30-27, BM 33/30-98, Mobil: +3620/560-5146

e-mail: elbir [kukac] bacs [pont] police [pont] hu web: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes

640.74 KB
elbir-2023-majusi-hirosszesito-2023-majus-10.pdf
590.43 KB
elbir-eltunt-gyermekek-2023-majus-10.pdf
638.8 KB
jazmin-a-8-eves-hos.pdf
960.77 KB
roma-palyazati-felhivas-2023.pdf
74.86 KB
hozzajarulo-nyilatkozat-igazgatoknak-2023-ev.docx

Hasonló cikkek

Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztivál - Kiskőrös
Erős kezdéssel indult az idei Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztivál programsorozata Kiskőrösön május 10-én.
Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Kiskőrösi Járási Hivatala állásajánlatai
A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Kiskőrösi Járási Hivatala állásajánlatai 2024. május 17-én.
Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2024
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az Önök településén (KISKŐRÖS) rendszeres mezőgazdasági összeírást hajt végre „Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2024” elnevezéssel.